A gránátalma azon túl, hogy egy nagyon ízletes gyümölcs, számos egészségügyi hatással rendelkezik. Többek közt képes csökkenteni az agyhártya gyulladását, és védelmet nyújt az Alzheimer- és Parkinson-kór ellen.
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Mikor meghámozzuk a gránátalmát, semmiképp ne dobjuk el a héját, ugyanis számos jótékony tulajdonsága van. Tudósok a kilencvenes években fedezték fel, hogy a gránátalma héja leginkább az emésztőrendszerben fejti ki jótékony hatását, itt szívódik fel, majd innen jutnak el az értékes tápanyagok más létfontosságú szerveinkhez.
1. Hatékony a különböző szívbetegségek ellen
Nagyon sok antioxidánst tartalmaz, így képes csökkenteni a koleszterinszintet, megakadályozza a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Nem engedi a koleszterin felhalmozódását, számos szív- és érrendszeri betegséget előzhetünk meg fogyasztása által.
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
2. Nagyon sok C-vitamin tartalmaz
A C-vitamin szerves és elengedhetetlen tartozéka az egészséges táplálkozásnak. Ha elegendő C-vitamint juttatunk be szervezetünkbe, immunrendszerünk legyőzhetetlenné válik, egészséges szív-és érrendszerünk lesz, megakadályozhatjuk a ráncok korai kialakulását, csökkenthetjük a szem betegségeinek kialakulását. A gránátalma héja sok C-vitamint tartalmaz, így természetes úton juthatunk hozzá a mindennapi egészségünkhöz szükséges vitaminhoz.
3. Méregtelenít
Magas antioxidáns tartalma miatt a gánátalma kiváló méregtelenítő. Így akár túlsúllyal küzdünk, akár csak a felgyülemlett méreganyagokkal, fogyasszunk minél több gránátalma-héj teát.
4. Az egészséges emésztőrendszerért
A gránátalma héjából készült tea egyik pozitív hatása, hogy az emésztőrendszerben levő baktériumokat, kórokozókat hatékonyan pusztítja el. Így több emésztőszervi betegséget kezelhetünk, előzhetünk meg, mint például a hasmenést, szalmonellát, fekélyeket.
Így készítsük el a teát:
Hozzávalók: egy rész szárított gránátalma héj, húsz rész víz. Ez az jelenti, hogy 10-12 gramm héjhoz kb. 200 ml vízre lesz szükségünk.
Elkészítés: A szárított héjat tegyük egy tiszta befőttes üvegbe. Forraljuk fel a vizet, majd öntsük rá a héjra, fedjük le, és hagyjuk állni kb. 25 percet.