Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

7 hasznos tanács, amely segít megakadályozni a hajzsírosodást!

7 hasznos tanács, amely segít megakadályozni a hajzsírosodást!

Amennyiben a te hajad is gyakran válik zsírossá, és hiába próbáltál ki ezerféle sampont, amelyek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, akkor most figyelj!

A következő 7 tanács abban segít, hogy többé ne kelljen megküzdened a zsíros hajtincsekkel. Jeff Chastain New York-i hairstylist, fodrász osztja meg az észrevételeit.

1. Nem moss hajat minden egyes nap

Ha minden nap samponnal megmosod a hajad, akkor megakadályozod, hogy a fejbőröd természetes olajokkal védje a hajad, és minél gyakrabban teszed ezt, a szervezet annál sűrűbben és nagyobb mennyiségben fogja termelni a testolajat, így akár egy nap múlva ismét zsíros hajjal ébredhetsz. Szóval legalább pár napig ne moss hajat.

2. Óvatosan a hajkondicionálóval

Ha a hajad hajlamos a zsírosodásra, akkor csak a haj végeit kend be kondicionálóval, majd pár óra múlva mosd le a hajadról azt a bizonyos terméket.

3. A túl sok fésülködés sem tesz jót

Ha túl sokat fésülöd a hajad, akkor azzal arra ösztönzöd a fejbőrödben lévő mirigyeket, hogy több hidratáló olajat termeljenek, így idézve elő azt, hogy a hajad zsírossá váljon. Időnként a fésűdet is érdemes megtisztítani, pár percig áztasd bele samponos vízbe, így leoldódnak róla a hajból rákerülő olajmaradványok.

4. Ha nem megfelelő terméket használsz

Ha könnyen zsírosodik a hajad, akkor semmiképp ne vásárolj hidratáló olajokat, fényt, csillogást adó kencéket, mert ezek még több gondot okoznak.

5. Használj száraz hajra való sampont

Igen, ez nem tévedés, hiszen éppen ez a típusú sampon képes felszívni, semlegesíteni a fölöslegesen termelődő olajat a hajról, így az kevésbé lesz zsíros.

6. Ne fogdosd a hajad

Erről a rossz szokástól szabadulj meg, mert minél gyakrabban ingerled a hajad, annál több olajat termel majd a fejbőrödben lévő mirigyek, így a tincseid szinte mindig zsírosak és piszkosak lesznek, főként ha nem mosol kezed, és úgy “játszadozol” a hajaddal.

7. Kerüld a hajvasalót

Ezzel az a baj, hogy a meleg és a fizikai ingerlés hatására több olajat termel a szervezet, ezért a vasalt hajad másnapra eléggé zsíros tapintású lesz.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!