Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A gránátalma nem túl közismert gyümölcs, bár napjainkban egyre népszerűbb mifelénk is. Még, ha elsőre nem is annyira szimpatikus, vagy nem tudod, hogyan kell bánni vele, iktasd be az étrendedbe, hiszen nagyon egészséges.

Ízletes és egészséges, kell ennél több?

1. A gránátalma leve növeli a hemoglobinszintet. Akiknek alacsony a hemoglobin szintjük, keverjenek el egy fél csésze gránátalma levet egy fél csésze vízzel, és igyák meg étkezés után fél órával. Naponta háromszor kell alkalmazni ezt a módszert két hónapon keresztül.

2. A gránátalma kifejezett jó hatással van a cukorbetegek számára. A cukorszint csökkentése érdekében étkezés előtt naponta négyszer 60 csepp gránátalmalevet kell meginni.

3. A gránátalmából vagy a héjából készült főzet nagyon hatékony torok- vagy garatgyulladás esetén. Fertőtlenítő, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatása van.

4. A gránátalma igencsak hatékony magas vérnyomás esetén. Naponta legalább 20 gránátalma magot kell megenni annak érdekében, hogy megelőzzük a magas vérnyomás kialakulását. A gránátalma segít a hormonális egyensúly szabályozásában is.

5. Bármilyen gyulladás van a szervezetben, ajánlott gránátalmát fogyasztani. Egy csésze vízbe fél órán keresztül kell forralni 2 teáskanál gránátalma héjat. Ezután szűrd le, és naponta három alkalommal fél órával a főétkezések előtt fogyassz el belőle 50-50 gramm mennyiséget.

6. Maga a gyümölcs, de a héj is nagyon hatékony hasmenés esetén felnőtteknek és gyerekek számára is. A kicsik 50 gramm gránátalma levet igyanak meg vízben feloldva, a felnőttek pedig naponta háromszor egy negyed teáskanál szárított gránátalma port vegyenek be.

7. A gránátalma bélparaziták esetén is nagyon hatékony. 400 ml vízbe fel kell oldani 50 gramm gránátalma-héj őrleményt, és kell hagyni állni 6 órán keresztül. Majd kis lángon addig kell főzni, míg a keverék mennyisége felére csökken. Étkezés előtt egy órával kell meginni, mert különben utána fogyasztva hasmenést okozhat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!