A téli energiánk

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A mérsékelt égövön élő emberek négy évszak váltakozását követhetik figyelemmel évről évre. Itt a negyedik, az utolsó évszak mindig hideg, fagyos.

Van, aki a telet, hideget nem szereti, habár alapjaiban a tél sem rosszabb, jobb, mint a másik három évszak. Sőt, mint mindegyiknek ennek megvannak a jó oldalai, ám elszakadtunk a természettől, elfelejtettünk túl civilizált, túl kényelmes életünkben együttélni a természettel, a természet erőivel, változásaival, annak ellenére, hogy ez lenne az egyetlen helyes, járható út.

A tél az elcsendesülésről, a pihenésről, erőgyűjtésről, a családtagjainkkal való hosszabb együttlevésről, mély beszélgetésekről, a szeretet elmélyítéséről szól, hiszen rövidebbek a nappalok, a hűvös időben előbb bújhatunk otthonaik meghitt melegébe, kevesebb kinti munka van, nem kell kertészkedni, füvet nyírni, a városi ember helyett még a havat is más lapátolja el…

Ha képesek vagyunk együtt élni a természettel, jóval kevesebb energiára van szükségünk.
Olyan egyszerű dologra gondoljanak, minthogy télen befűtünk, kabátot, csizmát és sapkát veszünk.

Télen a hölgyek viseljenek a nadrág alatt harisnyát, még egy zoknit, a divatos helyett viseljenek szélesebb orrú, laposabb sarkú bundás csizmát, és vegyenek fel a felsőjük alá még egy pólót. Az urak se felejtsék el az atlétatrikót, a jégeralsót, férfi harisnyanadrágot, meleg zoknit, sapkát…
A fázósak éjszakára vegyenek elő még egy takarót.

Ne a fűtést növeljük, ha fázunk, hanem vegyünk még egy zoknit vagy pulcsit. Párologtassunk illóolajokat (kakukkfű, eukaliptusz…), gyújtsunk egy-egy gyertyát. Ha ez sem elég végezzünk néhány intenzív tornagyakorlatot, használjuk a lábunkat a lift helyett, és mindebbe vonjuk be a családtagjainkat, munkatársainkat is.Nagyon fontos tudni, hogy a tél nem a fogyókúrázás időszaka. Hagyjuk ezt meg farsang utánra, amikor 40 napos böjtidőszak amúgy is segít ebben esetleg spirituálisan is. Energiára szükségünk van!

Bévé

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet