Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az aloe vera az egyik legegészségesebb, mifelénk is ismert növény, talán ezért is alkalmazzák már különböző betegségek gyógyítására több ezer éve. Külsőleg és belsőleg is regenerálja a szervezetet, széppé és egészségessé varázsol.

aloe-vera

A liliomfélék családjába tartozik, levelei több mint 200 hatóanyagot tartalmaznak, számos vitamint és ásványi anyagot. Az egyik legegészségesebb táplálékkiegészítőként is emlegetik, szervezetünket nem csak erősíti, hanem megújítja és tisztítja is.

Gyorsítja a sebgyógyulási folyamatot és hat-nyolc alkalom után beindítja a sejtek regenerálódását is. Beindítja az anyagcsere folyamatot, így hatékonyan tisztít, és fertőzésgátló, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik. Táplálja, hidratálja és megújítja a bőrt, közben pedig a sebeket és égési sérüléseket is rekord idő alatt hatékonyan gyógyítja.

Az ókori Egyiptomban az örök élet szimbólumaként tartották számon, így a mumifikáláshoz is használták, balzsamozó anyagként. Ma több százezer hektáron termesztik Amerikában és Mexikóban, levelei elérhetik az 1,5 métert is, és egy-egy levélnyelv az egy kilót is meghaladhatja. Ha te is szeretnél otthon aloe verát termeszteni olvasd el ezt a cikkünket!

Kolumbusz szerint 4 növény nélkülözhetetlen az ember számára, ahhoz, hogy egészséges és teljes életet éljen. Itt említi a búzát, olajbogyót, szőlőt és az aloe verát. A búza energiát, a szőlő boldogságot, az olajbogyó harmóniát, az aloe vera pedig a test egészségét adja.

Ajánló: Készíts otthon természetes aloe vera italt!

A természet adta nekünk az aloe verát, a többi, hogy kihasználjuk-e, már csak rajtunk múlik.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!