Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Az aloe vera az egyik legegészségesebb, mifelénk is ismert növény, talán ezért is alkalmazzák már különböző betegségek gyógyítására több ezer éve. Külsőleg és belsőleg is regenerálja a szervezetet, széppé és egészségessé varázsol.

aloe-vera

A liliomfélék családjába tartozik, levelei több mint 200 hatóanyagot tartalmaznak, számos vitamint és ásványi anyagot. Az egyik legegészségesebb táplálékkiegészítőként is emlegetik, szervezetünket nem csak erősíti, hanem megújítja és tisztítja is.

Gyorsítja a sebgyógyulási folyamatot és hat-nyolc alkalom után beindítja a sejtek regenerálódását is. Beindítja az anyagcsere folyamatot, így hatékonyan tisztít, és fertőzésgátló, gyulladáscsökkentő tulajdonsággal rendelkezik. Táplálja, hidratálja és megújítja a bőrt, közben pedig a sebeket és égési sérüléseket is rekord idő alatt hatékonyan gyógyítja.

Az ókori Egyiptomban az örök élet szimbólumaként tartották számon, így a mumifikáláshoz is használták, balzsamozó anyagként. Ma több százezer hektáron termesztik Amerikában és Mexikóban, levelei elérhetik az 1,5 métert is, és egy-egy levélnyelv az egy kilót is meghaladhatja. Ha te is szeretnél otthon aloe verát termeszteni olvasd el ezt a cikkünket!

Kolumbusz szerint 4 növény nélkülözhetetlen az ember számára, ahhoz, hogy egészséges és teljes életet éljen. Itt említi a búzát, olajbogyót, szőlőt és az aloe verát. A búza energiát, a szőlő boldogságot, az olajbogyó harmóniát, az aloe vera pedig a test egészségét adja.

Ajánló: Készíts otthon természetes aloe vera italt!

A természet adta nekünk az aloe verát, a többi, hogy kihasználjuk-e, már csak rajtunk múlik.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!