Sokféle diétáról hallottunk már, és ki is próbáltunk egy párat. A vércsoport diéta nem újkeletű, és az erre fogékonyak ki is próbálhatják. Dr. Peter J. D’Adamo természetgyógyász-orvos a fő vércsoportok szerint osztályozta, hogy kinek mi ajánlott, és mi az, ami nem igazán jó, ha fogyaszt. Bizonyos kutatások szerint némely ételek agglutinációs folyamatot indítanak be a szervezetben, vagyis összeragasztják v. agglutinálják bizonyos vércsoportú emberek vérlemezeit.
Miért jó, ha vércsoport diéta szerint étkezünk:
- ellenállóbb lesz a szervezetünk a vírusok és fertőzésekkel szemben
- könnyebben megszabadulunk a méreganyagoktól, ideális testsúlyunk lesz
- megtisztul vérünk és szervezetünk is
0 vércsoport (vadászók)
Ők az úgynevezett vadászó életmódot folytatók, akik kedvenc eledele a hús. A tej és tejtermékek az elmélet szerint nem igazán ajánlottak, legalábbis nem túl gyakran. A gabonaféléket pedig szinte képtelenek teljes mértékben megemészteni.
A vércsoport (földművesek)
Valószínűleg ebbe a vércsoportba tartoztak az első vegetáriánusok, D’Adamo szerint ők fáradtak lesznek a hús fogyasztásától. Érzékeny az emésztőrendszerük, de annál erősebb az immunrendszerük. Nyugodt természetűek, és elég jól viselik a stresszes körülményeket.
B vércsoport (pásztorok)
Akik ebbe a csoportba tartoznak, nekik ajánlott a tej, tejtermékek, zöldségek, gyümölcsök fogyasztása, az olajos magvakat pedig inkább iktassák ki étrendjükből. Erős az immunrendszerük, és toleráns az emésztőrendszerük.
AB vércsoport (rejtélyes)
Ez a vércsoport a fent említett kettőnek az összeolvadása, képes könnyedén változni a környezeti feltételeknek megfelelően. Eléggé érzékeny az emésztőrendszerük.
Ha érdekli a téma tudjon meg többet a vércsoport diétáról, és próbálja ki.