A cseresznye egyike azon gyümölcsöknek, melyet zsákszámra tudnék fogyasztani. Itt az ideje: tele van a piac a ropogós, mosolygós, pirosló, egészségtől kicsattanó, magát kínáló gyümölccsel. Szinte lehetetlen, hogy úgy menjünk el egy stand mellett, hogy ne vásároljunk cseresznyét. Mágnesként vonzza a vásárlókat.
Irány a piac!
Ez a közkedvelt szezon-gyümölcsünk nem csak finom, hanem felettébb egészséges is. Esszük azért, mert imádjuk, és azért, mert jótékony hatása van szervezetünkre. Ezek közül, ha csak egy párat veszünk figyelembe, máris rohanunk a piacra, bevásárolni. A gyümölcs sok A-, B- és C-vitamint tartalmaz, kalciumot, vasat, folsavat és káliumot.
A legújabb kutatások arra is felfigyeltek, hogy a cseresznyében igen csak nagy mennyiségben megtalálható egy olyan növényi festék, az antocián, mely serkenti a kötőszövet újraképződését, és hatékony az ízületi gyulladásokra is. A szívroham megelőzése érdekében is ajánlatos sok cseresznyét fogyasztani, mivel emeli a szervezet melatonin szintjét is.
Olvastad? Ezért érdemes cseresznyét fogyasztani cikkünket?
Egy jó hír azoknak is, akik fiatalodni szeretnének. Nem szükséges egész életükben az örök fiatalság forrását keresgélniük: fogyasszanak rengeteg cseresznyét. Közkedvelt gyümölcsünk bioflavonoidokat tartalmaz, mely hatására megakadályozható, hogy a bőr petyhüdté, rugalmatlanná váljon. Mindezek mellett vízhajtó hatása által tisztítja a szervezetet, kimossa a salakanyagokat, és székrekedés esetén is segít.
Ne dobjuk el a szárát!
A cseresznye tetőtől-talpig felhasználható. Szárából például kiváló vizelethajtó és fogyasztó, tisztító tea készíthető. A megszárított szárak főzete, az aranysárga tea vértisztító, veseműködést segítő, szívbántalmak, légcsőhurut gyógyítására alkalmas.