Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Amiért tél van, nem azt jelenti, hogy csak banánt és narancsot ehetünk. Számos más egészséges és könnyen beszerezhető gyümölcs létezik. Használjuk őket változatosan, hogy biztosítsunk szervezetünk számára a megfelelő vitamin és ásványi anyag szükségletet.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Télen sokkal kevesebb friss gyümölcs van, de az almát, banánt, narancsot és citrusféléket fogyasszuk minél nagyobb mennyiségben.

Banán és citrusfélék

Ezek az árban elérhető télen is könnyen beszerezhető gyümölcsök igencsak gazdagok káliumban és más hasznos vitaminokban. Ne hagyjuk ki a bevásárlókosárból a narancsot, banánt, mandarint, gapefruitot és pomelót sem.

Fagyasztott gyümölcs

Kiváló megoldás lehet, ha nyáron lefagyasztottunk egy pár gyümölcsöt. Ha meg nem sikerült eltennünk, akkor a boltokból is be lehet szerezni. Fagyasztott formában is tartalmazzák a szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat. Vásároljunk bogyós gyümölcsöket, epret, áfonyát, málnát, ribizlit..stb. Olvasszuk ki és keverjük el egy kevés mézzel, natúr joghurttal, müzlivel. Olyan lekvárokat és befőtteket is ehetünk, melyek nem tartalmaznak túl sok hozzáadott cukrot.

Alma

Az alma egész évben megtalálható a piacokon, bevásárlóközpontokban. Lehetőleg olyat válasszunk, mely helyi termés és bió. Bármilyen formában ehetjük, sülve, főve, turmixolva, almaléként, de a legjobb, ha nyersen a héjával együtt minden nap megeszünk legalább egyet belőle.

Aszalt gyümölcsök

Mivel vitaminokban és rostokban gazdag igencsak jó hatással van a szervezetünkre, azonban vigyázzunk arra, hogy egyszerre ne fogyasszunk túl sokat, mivel kicsit magasabb a cukortartalmuk. Ha lehet készítsük mi magunk otthon az aszalt gyümölcsöt.

Birsalma

A piacon január végéig vásárolhatunk friss birsalmát, otthon pedig kissé hűvös és jól szellőző helyen elég sokáig eltartható. Az érett birsből készíthetünk finom kompótot, lekvárt, birsalma sajtot, de fogyaszthatjuk joghurttal elkeverve is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!