KezdőlapÉletmódEgészségHa sok húst fogyasztasz nálad is felbukkanhat ez a betegség

Ha sok húst fogyasztasz nálad is felbukkanhat ez a betegség

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A sok vörös hús fogyasztása olyan betegséget okozhat, amit nehéz kezelni: a köszvényt.

Ha sok húst fogyasztasz nálad is felbukkanhat ez a betegség

A köszvény egy igen fájdalmas ízületi gyulladás, a múltban a gazdag emberek betegségének számított, mivel ők sok vörös húst, főleg vadat, fogyasztottak, ami gazdag purinban.

Jelenleg a köszvény sok ember életét keseríti meg, főleg a férfiakét, kiváltó oka lehet a túlzott hús-, és alkoholfogyasztás. A gyógyszeres kezelés mellett nagyon fontos a gyógyításában az étkezési szokások megváltoztatása.

A magas vörös hús fogyasztása során foszforsav, vagy a purin- és pirimidin-bázisok bomlanak le a szervezetben, ez pedig húgysavvá alakul. A húgysavat sem a máj, sem a vese nem tudja kiválasztani, ezért az az ízületekben rakodik le. A magas húgysavszint komoly fájdalmakat okoz.

A köszvény megjelenése előfordulhat periodikusan vagy akár havonta, függ a betegség fázisától és az étkezési szokásoktól.

Amennyiben teheted kerüld a vörös húsok fogyasztását, a felvágottak, párizsi, húskonzervek is ide tartoznak, helyette fogyassz sok zöldséget, fehér húsokat, mint a hal vagy a csirke. Került a szénsavas üdítők, kávé, alkohol fogyasztását is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet