KezdőlapÉletmódEgészségEzt a módszert próbáld ki, ha benőtt a körmöd, akár a sebészt...

Ezt a módszert próbáld ki, ha benőtt a körmöd, akár a sebészt is elkerülheted!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Számos egészségügyi probléma nehezítheti meg a hétköznapjainkat. Az egyik ilyen komoly akadályozó tényező lehet a benőtt köröm. Aki egyszer már legalább átélte, tudja, akár a lábunkon, akár a kezünkön nő be a köröm, megnehezíti a mindennapi tevékenységeinket.

benott-korom

Nézzük, milyen természetes módszerrel oldhatjuk meg a benőtt köröm problémáját, anélkül, hogy szike alá feküdnénk. Ha a köröm külső sarka beleágyazódik a puha bőrfelületbe, komoly fájdalmakat, és gyulladást okozhat.

A problémát ajánlott idejében kezelni, mielőtt begennyesedne, és a járásban is akadályokat gördítene elénk.

Hogyan kezeljük otthon a benőtt körmöt?

  • keverjünk el 3 evőkanál szódabikarbónát 2 liter vízben, majd langyosítsuk fel az oldatot. Ezután áztassuk benne a lábunk egy fél órán keresztül, hogy jól meg tudjon puhulni a bőr. Majd próbáljuk meg óvatosan felemelni a köröm szélét, ezután tegyünk egy kis, kék szeszbe áztatott vattadarabot alája.
  • A következő időszakban 15 naponta ismételjük meg az eljárást, annak érdekében, hogy a köröm teljesen eltávolodjon, és ne nőjjön többé vissza a bőrbe.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet