A francia eredetű finom krémes mártás számtalan hideg étel alapanyaga. Imádjuk, hiszen egy egyszerű saláta is annyira különleges lesz tőle. Vannak ételek, mint például a majonézes padlizsán, mely elképzelhetetlen a krémes alapanyag nélkül.
De mit tehet az, akinek nem annyira ajánlott a majonéz, és mégis imádja? Az alábbiakban egy olyan receptet mutatunk, melyet akár a koleszterin problémával küzdők, és a diétázók is fogyaszthatnak.
Hozzávalók:
1 keményre főtt tojás sárgája,
1 nyers tojás sárgája,
1 evőkanál mustár,
4-5 evőkanál tehéntúró,
só ízlés szerint.
Elkészítés: keverjük össze a tojások sárgáját a mustárral egy mixer segítségével a legmagasabb fokozaton. Miután krémes állagú lesz, adjuk hozzá a tehéntúrót, és egy kanállal addig keverjük, míg teljesen homogén lesz a massza. Ezután ízlés szerint sózzuk.
Az elkészült majonéz ugyanolyan finom, mintha olaj is lenne benne, azonban sokkal egészségesebb.