KezdőlapÉletmódEgészségÍme mi a különbség a hagyományos- és a Meyer citrom között!

Íme mi a különbség a hagyományos- és a Meyer citrom között!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A hagyományos-, és a Meyer citrom annyira hasonlítanak egymásra, hogy szinte fel sem tűnik a különbség közöttük, ha egymás mellé tesszük őket. Biztosan találkoztál már a kissé vékonyabb, narancssárgásabb héjú Meyer citrommal, legfeljebb nem gondoltad, hogy az egy külön fajta.

citrom-meyer-citrom

Nézzük mi a különbség a hagyományos- és a Meyer citrom között.

A citrom egy hihetetlenül fontos gyümölcs, nem csak azért, mert nélküle nem tudnánk limonádét készíteni, hanem azért is mert számtalan értékes tápanyagot tartalmaz. A világban évente 14 millió tonna citromot szüretelnek. Az egyik legismertebb citrom nagyhatalom Lisszabon, itt találhatóak a legnagyobb ültetvények.

Mifelénk a Meyer citrom nem annyira ismert, ha találkozunk is vele, minden bizonnyal azt hisszük, hogy ő is egy közönséges citrom. Történik mindez azért, mert a legtöbb üzletben sem tulajdonítanak neki különösebb jelentőséget, simán összekeverik a két fajtát, és egy polcon árulják.

Akinek otthon citromfája van, az a legtöbb esetben Meyer citrom, hiszen ez sokkal ellenállóbb, és könnyebben megterem, mint a hagyományos citrom. A közepes méretű Meyer citrom fa jobban elviseli a szélsőségesebb időjárást. Termése nem annyira savanyú, kissé édesebb, karakteresebb íze van, mint a hagyományos citromnak, ezért számos konyhában részesítik előnyben. Hasonlít a narancshoz is, de annál persze jóval savanyúbb. Kisebb, kerekebb, és a héja is vékonyabb, narancssárgább, mint a hagyományos citromnak.



Az angol citromkrémhez, a lemone curd-hoz, a citromos fagyihoz, vagy a gyümölcssalátákhoz sokkal jobb választás lehet a karakteres ízvilágú Meyer citrom.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet