KezdőlapÉletmódEgészségKészítsünk fokhagymacseppet házilag!

Készítsünk fokhagymacseppet házilag!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A fokhagymánál egészségesebb dolog talán nem is nagyon létezik, ha mindenki naponta bekapna egy-két gerezdet bizony sok betegséget meg tudnánk előzni. A természetes antibiotikum nemcsak hatékony gombaölő, hanem tökéletesen megfelel az influenza, meghűlések megelőzése érdekében, kordában tartja a vérnyomást, hatékonyan tisztítja az ereket, és jó hatással van az emésztésre is. Sok benne a magnézium, a C- és a B6-vitamin, javítja a bőr és nyirokkeringés vérellátását, segíti a fogyókúrát és növeli a koncentrációs képességet.

fokhagyma

Mivel a fokhagyma szerencsére a magyar konyhának is egyik nélkülözhetetlen fűszere, elég sokat használunk belőle, de nem eleget. Készítsünk fokhagymacseppet házilag, fogyasszuk cseppenként naponta, így alapozzuk meg egészségünket a téli időszakra.

Annyira hatásos, hogy öt évig védi szervezetünket, így csak utána kell majd megismételni a fokhagymacsepp-kúrát.

Hozzávalók: 35 dkg fokhagyma, 4 dl 96 %-os alkohol

Elkészítés: A fokhagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra, tegyük egy jól záró üvegbe, majd öntsük rá az alkoholt, úgy, hogy a fokhagymát teljesen lepje el. Fedjük le az üveget, rázogassuk össze a keveréket, és tíz napig tartsuk sötét, hűvös helyen. 8 napon át rázogassuk, és utolsó két nap nem kell hozzányúlni. A keverék zöldes színre fog változni, de nem kell megijedni tőle, ilyen kell legyen. A tizedik nap végén sűrű gézen vagy szűrön keresztül szűrjük le. Körülbelül 450 dl lé kell keletkezzen. Ezt naponta az alábbiakban leírtak szerint csepegtessük fél deci tejbe, és vegyük be naponta háromszor étkezések előtt.

Olvastad már? Kiváló értisztító kúra: fokhagyma és citrom

Napok Reggel – Délben – Este

1. 1 csepp – 2 csepp – 3 csepp
2. 4 csepp – 5 csepp – 6 csepp
3. 7 csepp – 8 csepp – 9 csepp
4. 10 csepp – 11 csepp – 12 csepp
5. 13 csepp – 14 csepp – 15 csepp
6. 15 csepp – 14 csepp – 13 csepp
7. 12 csepp – 11 csepp – 10 csepp
8. 9 csepp – 8 csepp – 7 csepp
9. 6 csepp – 5 csepp – 4 csepp
10. 3 csepp – 2 csepp – 1 csepp

Olvastad már? Készítsünk fokhagyma savanyúságot

Ha nem fogyott el a tizedik nap végén a fokhagymacsepp-tinktúra, akkor a 11. naptól kezdődően minden nap míg el nem fogy 3 *25 cseppet vehetünk be belőle. A kúra alatt a lehetelünk nem lesz fokhagymaszagú, de a bőrünkön keresztül távozhat némi illat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet