KezdőlapReceptekKészítsünk fokhagyma savanyúságot

Készítsünk fokhagyma savanyúságot

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Hiába lehet télen is ezerféle zöldséget kapni a boltokban, valljuk be teljesen íztelenek. Éppen ezért ilyenkor nyáron, jobb, ha a lehető legtöbb ízt üvegbe zárjuk, főleg akkor, hogyha egy kiskertünk van, tele finomabbnál-finomabb falatokkal.

Semmiből sem kell túl sokat eltenni, mert különben a hátunk közepére fogjuk kívánni az egész befőzést, de egy két üveggel mindenből megéri. Én például úgy szoktam csinálni, hogy ha főzök, és valami zöldségből többet pucoltam a kelleténél, gyorsan a maradékot bezacskózom és be a fagyasztóba. Irtózatosan jól tud esni télen egy kis fagyasztott zöldborsó, vagy üvegbe sóval rétegezett petrezselyemzöld vagy kapor. Szóval amit csak tudunk, tegyük el télire.

A fokhagyma savanyúság igazi ínyencség, tálalhatjuk sültek mellé, de akadnak olyan háztartások is például, ahol csak úgy fogy és fogy az üvegből a roppanós fokhagyma. Ízletes, és ahogy mondani szokták: eteti magát.

Tipp: Tegyünk el télire sült paprikát

Vásároljunk egy kiló fokhagymát, tisztítsuk meg, mossuk meg, majd tegyük egy fazékba. Töltsünk fel vízzel, adagoljunk hozzá 20 dkg cukrot, 1 teáskanál sót, egy egész fahéjt és 5 darab szegfűszeget, borsot. Főzzük körülbelül tíz percig, majd merjük előre jól kimosott üvegekbe. Nyugodtan ehetjük, mert nem lesz tőle fokhagymaszagunk.



Ha sok húst vagy zsíros ételt fogyasztunk, igencsak jót tesz a szervezetünknek a fokhagyma, kiváló zsíroldó és koleszterinszint csökkentő.

Tipp: Padlizsános zakuszka receptje

Érdekességként említhető a kovászolt fokhagyma is, ami ugyanúgy készül, mint a kedvencünk, a kovászos uborka. Próbáljuk ki, kicsit furán hangzik az elején, de igazán finom tud lenni, és egészséges.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet