KezdőlapÉletmódEgészségMegtudtuk, mit tartalmaz a zacskós leves! Olvasd el, és többé soha nem...

Megtudtuk, mit tartalmaz a zacskós leves! Olvasd el, és többé soha nem eszel belőle

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Sokan tudják, hogy az instant leves egyáltalán nem egészséges, mégis egy megoldás lehet arra az esetre, ha gyorsan valami ebédet kell összedobni. Egy nemrégiben közzétett tanulmányban rémisztő információkat közöltek, ha elolvasod, nem valószínű, hogy valaha még tasakos levest fogsz vásárolni.

instant-leves

Kutatások alapján kimutatták, hogy az instant ételek növelik a kardiometabolikus szindróma kialakulásának kockázatát. Azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak zacskós levest, sokkal nagyobb a kockázata a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség vagy a stroke kialakulásának.

A legnagyobb mértékben az ázsiai emberek vannak kitéve ennek a veszélynek, hiszen náluk igazán közkedvelt az instant tésztaleves fogyasztása. A Baylor egyetem munkatársai Dél-Koreában végeztek két évig, a témával kapcsolatos kutatást. Az eredmények szerint, azok az emberek, akik legalább hetente kétszer fogyasztanak instant levest, túlsúlyosak, cukorbetegek vagy a megengedettnél magasabb a koleszterintszintjük.

A tanulmány szerint, ha hetente kétszer zacskós tésztalevest fogyasztunk, közel 68 százalékkal emelkedik a kardiometabolikus szindróma kialakulásának esélye. Ennek oka abban rejlik, hogy ezek az ételek túl sok sót, cukrot, telített zsírsavat és szénhidrátot tartalmaznak.

Ha csak lehetséges, kerüljük az instant ételek fogyasztását, inkább készítsünk el otthon egy gyors levest. Ez utóbbi sokkal olcsóbb, természetes alapanyagokat tartalmaz, és ha jól megnézzük, akár húsz perc is elegendő az elkészítéséhez.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet