KezdőlapÉletmódEgészségMennyire egészséges a bolti ketchup és majonéz?

Mennyire egészséges a bolti ketchup és majonéz?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Sokan egyenesen imádják, annyira, hogy már-már elviselhetetlen állapot, ha nincs a hűtő polcán se ketchup se majonéz. Reggelire, ebédre, vacsorára képesek nyakonönteni bármiféle eledelt ezekkel a műkencékkel.

ketchup

Az ízfokozókkal és különböző hozzáadott adalékanyagokkal annyira rabul ejtik ízlelőbimbóinkat, hogy már-már elfeledkezünk megnézni, hogy milyen káros anyagokat is tartalmaznak. Azt is megkockáztathatjuk, hogy akik túl gyakran fogyasztják őket, azoknál már-már függőség alakul ki.

Gyakran olvashatjuk a ketchup vagy a majonéz címkéjén a monoszodium-glutamát összetevőt, ami bizony eléggé nyomós érv lenne amellett, hogy ne fogyasszuk többet. Ez a szer ugyanis egy bizonyos igencsak káros ízfokozó. Okozhat depressziót, fejfájást, szemkárosodást, szívverést és akár agykárosodást is.

A majonézek nagyrésze szójaolajból készül, ami a legártalmasabb olajok egyike, és teljesen mindegy, hogy milyen eljárással állítják elő. Fogyasztása elhízáshoz, érrendszeri betegségekhez sőt még impotenciához is vezethetnek.

A ketchupok nagyrésze alig lát paradicsomot, de még tartalmaz sok vizet, színezéket és sok-sok, általában kukoricaszirupból készült édesítőt. Egy kanál ketchup legalább 4 gramm cukrot tartalmaz, és ennél sokkal többet használunk el egy étkezéshez.



Legjobb, ha mind a ketchup, mind pedig a majonéz házi változatát otthon készítjük el.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet