Amellett, hogy fantasztikusan finom, szezonja van, nem drága, rettentően egészséges is. Lássuk 5 érvet arra, hogy miért is fogyasszuk valójában.

Tele van vitaminnal és ásványi anyaggal
Magas A-, B- és C-vitamin, valamint kalcium-, vas- és foszfor tartalma van. Enzimjei és kéntartalmú vegyületei, amelyek enyhe csípősségének okozói, elősegítik az emésztést. Régi időkben a skorbut ellenszereként tartották számon nagy C-vitamin tartalma miatt.
Vágyfokozó
Az ókori orvosok a retekről úgy emlékeztek, mint Mars növénye, mely serkentőleg hat a nemi vágyra is.
Tipp: Megdöbbentő! Így készül a bébirépa
Jó megfázásra és gombaölő
Olyan anyagokat tartalmaz, melyek rendszeres fogyasztás által aktiválódnak és védőburkot képeznek a szervezetben. Erőssé válik az immunrendszer, így ellenállóvá válik a meghűlésekkel és bacilusokkal szemben.
Naponta, emésztésre!
Akik emésztési problémákkal küzdenek, fogyasszanak belőle napi rendszerességgel. Ha epekő problémával küzd valaki, fogjon neki egy hathetes reteklé-kúrának-tanácsolják a szakemberek.
Tipp: Így fagyaszd le télire a zöldségeket!
Fogyókúra része is lehet
Alacsony a kalóriatartalma és enyhe vízhajtó, ezért nyugodtan beépíthetik étrendjükbe azok is, akik fogyókúráznak vagy diétáznak. Reszeljük meg, sózzuk enyhén, majd öntsünk rá 3-4 csepp olívaolajat. Önmagában is fenséges, de fogyaszthatjuk pirítóssal, salátákhoz, köretként.