Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A matcha teát tekintik a legősibb zöld teapornak, Japánba és Távol-Keleten évezredek óta fogyasztják. Finom zöld színét annak köszönheti, hogy rögtön aratás után porrá zúzzák, így teljes mértékben megőrzi a benne található tápanyagkészletet.

matcha-tea

Mifelénk is kezd egyre közkedveltebb lenni, imádjuk, hiszen egyszerre élénkít és nyugtat, serkenti az immunrendszert, és számos pozitív egészségügyi hatással rendelkezik.

1. Elősegíti az anyagcserét

Mivel serkenti az anyagcserét, fontos szerepet játszik azok életében, akik fogyókúrázni szeretnének. Egy nemrég készült tanulmány alapján kimutatták, hogy aki napi rendszerességgel fogyasztja, 25%-al gyorsabban fogy, mint azok, akik nem fogyasztják. Nincsen mellékhatása, így nem kell aggódni a vérnyomás megemelkedése miatt.

2. Rákellenes hatású

Nagyon magas az antioxidáns tartalma, így hatékonyan veszi fel a harcot a káros szabadgyökökkel, erősíti az immunrendszert, és segíti a rák elleni küzdelemben. Kutatások szerint százszor több természetes “fegyvert” tartalmaz, mint más teák.

3. Hatékonyabb, mint a kávé

A matcha tea is tartalmaz koffeint, azonban rendelkezik azzal a tulajdonsággal, hogy nem pörgeti fel a szervezetet. Kiegyensúlyozottan élénkít és nyugtat egyidőben. Egy csésze tea több, mint egy órán keresztül ellát energiával.

4. Megakadályozza a korai öregedést

Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően szembeszáll az szervezet idő előtti öregedésével. Megvéd például az UV-sugárzások következtében kialakuló ráncok és bőrbetegségek kialakulásától.

5. Méregtelenít

Nagy hatóerővel méregteleníti a szervezetet mindenféle toxikus anyagtól, és a lerakódott nehézfémektől is.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!