Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Sokszor mondják a Japán nőkre, hogy olyan gyönyörű fehér bőrük van, mint egy rizsszem. Szépségüknek bizony nem kevés köze van a rizshez. Készítsünk mi is otthon egészséget és szépséget adó rizsvizet, hogy olyan bőrünk legyen, mint a japán nőknek. Az ázsiaiak évszázadok óta használják a rizst mind külsőleg, mind pedig belsőleg.

rizsviz

A rizs az egyik leghatékonyabb bőrregeneráló, éppen ezért számos kozmetikai termék alapanyaga. Nem véletlenül nevezik a rizsvizet a japán szépség titkának. A rizsvíz amellett, hogy tisztítja, tonizálja is a bőrt, hiszen olyan értékes vitaminokat tartalmaz, mint például a B1, B2, C-és E. Ezenkívül pedig nagyon magas az ásványianyag tartalma is.

Könnyedén elkészíthetjük otthon is. Szükségünk lesz lehetőleg biorizsre és tisztított vízre.

Elkészítés: mossunk meg kb. 3 evőkanál (negyed csésze rizst), hogy megszabaduljunk a szennyeződésektől. Majd tegyük egy tálba a rizst és töltsük fel vízzel, míg ellepi. Legalább 2 órán keresztül hagyjuk állni, de az a legjobb, ha egész éjszakán át. Ilyenkor oldódnak ki belőle az értékes vitaminok és ásványi anyagok.

Szűrjük le és töltsük egy légmentesen záródó tiszta edénybe, tároljuk a hűtőszekrényben. Minden reggel és este mossuk le vele az arcunkat. A rizsvíz hűtőszekrényben tárolva egy hétig is eláll.

Használhatjuk hajöblítéshez is: fényes, puha és egészséges lesz a hajunk tőle.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!