Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Az egykori csapattárs, Kiss Gergely szerint minden magyar ember és a világ összes vízilabdázója csak tanulhatott tőle és felnézhetett Benedek Tiborra, aki életének 48. évében csütörtök hajnalban súlyos betegség után hunyt el.

Az aktív pályafutását nemrég 42 évesen lezáró, és Benedekhez hasonlóan szintén háromszoros olimpiai bajnok klasszis többek között ezekkel a gondolatokkal emlékezett meg Facebook-oldalán társáról, akinek, a “gólkirálynak” 16 évesen szurkolóként üvöltött a Komjádi Uszodában.

“Aztán a válogatottnál, kereten kívüli meghívottként remegtem, ha véletlenül csak rám néztél, mint a Nemzeti Csapat Vezére” – folytatta Kiss, aki 19 évesen harcostársává vált a “világ legjobb balkezesének“. Négy évvel később együtt álltak az olimpiai dobogó tetején Sydneyben, “27 évesen végre klubtársad is lehettem, naponta láthattam a csodát”.

A bejegyzésben Kiss Gergely felidézte: Benedek Tibor csapatkapitányként higgadtan, tiszta szívvel irányította a csapatot, elmondhatatlan és tisztelettel teli aura vette körül.

“A víz is mindig habzott körülötted, mert győzni akartál, minden másodpercben” – olvasható a klasszis közösségi oldalán.

Kiss Gergely kiemelte, pótolhatatlan veszteség Benedek Tibor halála, hiszen: “Soha, senki nem fog megközelíteni sem!”, majd több szóval is tömören jellemezte őt: “Gólkirály. Bajnok. Harcos. Bajtárs. Példakép. Vezér. Csapatkapitány. Mester. És a legfontosabbak: Gyermek, Férj, Apa, Barát”.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!