KezdőlapHi-TechGoogle Cloud Platform vs. VPS - mit érdemes tudni róluk?

Google Cloud Platform vs. VPS – mit érdemes tudni róluk?

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A Google felhőalapú informatikai környezete néhány éve már egyre intenzívebben fejlődik, ennek köszönhetően mára az egyik legrelevánsabb felhőalapú szolgáltatássá nőtte ki magát. Mit tudhatunk róla és miért érdemes használunk? Egyáltalán mitől jobb, mint a Virtual Private Server?

Komplett platform a jövő vállalkozásainak

A Google Cloud Platform direkt módon törekszik arra, hogy folyamatos fejlesztései által tökéletesen igazodjon a modern kor kihívásaihoz és az internet változásaihoz. Ebből adódik a legnagyobb előnye is, hiszen már mindenki tényként kezelheti, hogy a Google uralja az internet világát.

Tehát egy szimpla VPS-hez, azaz Virtuális Privát Szerverhez (Virtual Private Server) képest jóval naprakészebb, rugalmasabb és innovatívabb. Ráadásul számtalan olyan funkcióval bír, amelyet a különféle szervezetek használhatnak az egészségügytől a gyártáson keresztül egészen a logisztikai cégekig.

Milyen előnyei vannak a GCP szolgáltatásoknak?

A GCP olyan belső hálózati csatlakozást tesz lehetővé, amelyet egy egész vállalat vagy szervezet minden szegmense egyszerűen használhat. Egy olyan virtuális helyet kell elképzelni, ami egyaránt használható adattárolásra – kiemelt biztonsági funkciókkal –, megosztásra és gyors szinkronizálásra.

Ezen kívül olyan fejlesztői, adatkezelői és menedzselési környezetet biztosít közvetlen a felhőben, amely által gyors, valamint gördülékeny lehet a közös munka és a különféle adminisztratív tevékenységek. Mindez pedig teljes mértékben a szervezet egyedi igényeire szabható. Például olyan megoldásokat is könnyedén integrálhat, amelyek a VPS esetében csak komoly költségek árán lennének megoldhatóak. Pontosan emiatt a Google Cloud Platform (Google Felhő Platform) költséghatékonyabb bármely VPS megoldásnál.

Mindezen kívül a felhasználóbarát alkalmazásindítás mellett hibakövetést és folyamatfigyelést is lehetővé tesz a felület, ráadásul mindezt valós időben szinkronizálja és jeleníti meg a különféle felhasználóknál. A GCP tehát könnyen használható és egyszerűen áttekinthető, mégis professzionális kiegészítésekkel bír. Ha pedig mindez nem volna elég, használható mesterséges intelligenciával is rendelkezik, amely segít kezelni az okoseszközök közötti kapcsolódást (IoT – Internet of Things). Sőt saját platform is fejleszthető benne.

Kiknek éri meg és miért?

A GCP tipikusan azoknak az innovatív vállalkozásoknak és szervezeteknek éri meg, akik a folyamatos fejlődés, valamint fejlesztés mellett tették le a voksuk, mindezt pedig költséghatékony módon szeretnék kivitelezni.

A Google Cloud Platform az AWS, azaz az Amazon felhőszolgáltatásnál is jobban teljesít. Ez nem is csoda, hiszen a Google alkalmazásait még az is ismeri és megszokta, aki egyébként nem foglalkozik aktívan a felhőalapú ügyintézéssel. Ezért sokkal gyorsabban megtanulható és kezelhető bármely szervezet munkatársai számára. Nem számít, mekkora a dolgozók létszáma egy vállalaton belül, vagy mennyire modern technológiával rendelkeznek. A GCP már az egészen kicsi, alapfelszereltséggel rendelkező vállalkozásoknál is rengeteget segít, ezért mindenképp érdemes legalább egy próbát tenni vele.

A Google Cloud Platform FOTC által bemutatott szolgáltatásai segítenek a GCP beállításában, többek közt például ingyenes konzultációval. Itt személyre szabott ajánlatokat kaphatunk, így egyszerűbbé válik a Google Cloud Platform beüzemelése és használata egyaránt.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet