KezdőlapHi-TechTúl hamar lemerül a telefonod? Ez lehet az oka!

Túl hamar lemerül a telefonod? Ez lehet az oka!

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Alig használod a telefont, és mégis lassan naponta kétszer kell feltöltened? Egyre többen panaszkodnak, hogy alig bírja a telefonjuk, hamar lemerül, pedig nem egy régi darab. Számos oka lehet ennek, az alábbiakban mutatunk egy párat.

Túl hamar lemerül a telefonod? Ez lehet az oka!

Manapság a okostelefonokat már nem csak telefonálásra használjuk, segítségükkel tájékozódunk a világhálón is, így szinte egész nap online kapcsolatban állunk távoli ismerőseinkkel. Filmet nézünk, zenét hallgatunk, és játszunk is rajtunk, és mégis csodálkozunk, hogy milyen hamar lemerülnek.

1. Hagyjuk, hogy 100%-ig felteljen az akkumulátor?

A legtöbben azon a véleményen vannak, hogy fel kell mindig teljesen tölteni. A szakemberek szerint azonban az a legjobb, ha mindig 30-80% között van a telefon, és csak egy-egy rövidebb időre tesszük be tölteni.

2. Hagyjuk, hogy teljesen lemerüljön

Legalább havonta egyszer hagyjuk, hogy teljesen lemerüljön, vagyis kikapcsoljon az akkumulátor.

3. Ne hagyjuk, hogy túlságosan felforrósodjon az akkumulátor

Az okostelefonok akkumulátora nem szereti, ha kint túlságosan nagy a hőség. Az optimális hőmérséklet 1-35 fok között van, ha ezen felül emelkedik a hőmérséklet a mobiltetefon hamar kiforrósodik. Ha töltés közben melegszik fel nagyon a telefon, akkor le kell cserélni a töltőt.

4. Túl sokat használjuk a vezeték nélküli töltőt

A készüléket ne töltsük állandóan, hiszen ez nem tesz jót neki. A vezeték nélküli töltőt ne használjuk tartóként.

5. Amikor töltjük a telefont, vegyük ki a tokból

Ha rajta van a tok töltéskor is, sokkal hamarabb forrósodik fel az akkumulátor.

6. Ha nem a saját töltőt használjuk

Minden telefonmárkának megvan a saját töltője. Még, ha úgy is tűnik, hogy talál a miénkbe egy másik telefon töltője, akkor se használjuk azt rendszeresen, hiszen hosszútávon nem tesz jót az akkumulátornak.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet