KezdőlapHobbyA kertészek trükkje, amivel a rózsák késő őszig virágoznak – mindössze pár...

A kertészek trükkje, amivel a rózsák késő őszig virágoznak – mindössze pár másodpercbe kerül, és az eredmény megéri

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A rózsák kétségtelenül a legnépszerűbb és leggyönyörűbb virágok közé tartoznak. Színpompás, illatos virágaikkal eleganciát és szépséget kölcsönöznek minden kertnek.

Sokan azt gondolják, hogy az ősz és a hűvösebb idő beköszöntével a rózsák abbahagyják a virágzást, pedig az ősz valójában nagyszerű időszak ezeknek a gyönyörű virágoknak.

Hogy érheted el, hogy a rózsák ősszel is virágozzanak

Ha azt szeretnéd, hogy a rózsák minél tovább, akár egész ősszel virágozzanak, szükségük van egy kis plusz gondoskodásra. Figyelj arra, hogy amikor elhervadnak, mindig vágd le a virágokat, és ne hagyd azokat a szárakon.

Lényegében csak annyit kell tenned, hogy eltávolítod a növény elhervadt virágait, hogy ösztönözd a friss virágzást és az új növekedést. Ha mindig megtisztítod a rózsatöveket az elhervadt virágoktól és elszáradt levelektől, gyönyörűen fognak virágozni, amíg a hőmérséklet kedvező, és nem érkeznek meg az első fagyok.

Egyéb tippek a rózsák gondozásához

A rózsák gondozásának első lépése a megfelelő hely kiválasztása az ültetéshez. Ezek a növények teljes napsütésben fejlődnek jól, ezért figyelj arra, hogy naponta legalább 6 óra napfényt kapjanak.

Gondoskodj arról is, hogy a talaj jó vízelvezetésű legyen, hogy a gyökerek körül ne gyűljön fel a felesleges víz.A rózsáknak viszonylag sok vízre van szükségük a növekedéshez és a virágzáshoz, de fontos, hogy ne öntözzük túl őket. Öntözz reggel vagy este, hogy a víz ne párologjon el olyan gyorsan.

Figyelj arra is, hogy a víz eljusson a gyökerek szintjéhez a talajban. A betegségek megelőzése érdekében kerüld a levelek öntözését.

Használj speciális rózsatápot vagy lassan felszívódó műtrágyákat. Ezeket tavasszal és kora nyáron a csomagoláson található utasításoknak megfelelően kell alkalmazni.

A rózsák metszése szintén elengedhetetlen a növekedés ösztönzése, valamint a kívánt forma és méret fenntartása érdekében. Az elhalt, száraz vagy beteg ágakat az év bármely szakában vissza kell vágni.

Hogy őrizheted meg a rózsák egészségét

Ahhoz, hogy rózsáid egészségesek maradjanak, rendszeresen ellenőrizd a leveleket a betegségek vagy kártevők, például levéltetvek jelei után kutatva. Használj rovarirtó szereket vagy természetes megoldásokat az esetleges problémák kezelésére, mielőtt azok nagyobb fertőzéssé válnának.

A tél beköszönte előtt védd a rózsák gyökereit egy réteg mulccsal, hogy szigetelje azokat a hideg hőmérséklettől. Vágd vissza a hosszabb ágakat, vagy kötözd össze azokat, hogy elkerüld az erős szél okozta károkat.

Ahhoz, hogy a rózsákat megóvd a fagytól és a hótól, a legjobb, ha felhalmozod a földet a tövek körül, hogy megakadályozd a szárak elfagyását illetve rothadását, így tavasszal a növények egészségesen indulhatnak újra fejlődésnek.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet