KezdőlapReceptekÉtelek5 könnyű vacsoratipp, a karácsonyi időszakra

5 könnyű vacsoratipp, a karácsonyi időszakra

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Az előttünk álló napok gazdag ételkínálata arra sarkall bennünket, hogy valami könnyűt, kalóriaszegényet fogyasszunk, a kiadós fogások után. Ebből kiindulva, arra gondoltunk, hozunk néhány tippet, mellyel te is relaxáló üzemmódba helyezheted a gyomrod.

Például egy kis zöldbabos, kukoricás, vöröshagymás salátát pár perc alatt összedobhatsz, és felturbózhatod, ha kedved tartja, kevés gabonával, hogy jobban laktasson.

Amint már te is tudod, a vacsorának mindig egyszerűnek és könnyűnek kell lennie, hogy ne terhelje a gyomrot és nehezítse az emésztést, de tartsa is a frontot korgás nélkül. A salátákat különféle gabonával (rizzsel, zabbal, quinoával, bulgurral, kölessel) keverve, leveszöldségeket (csicseriborsót, babot, lencsét, borsót) adva hozzá, esetleg kevés főtt tésztával kiegészítve, máris kiadós, de könnyű fogássá változtathatod.

De lássunk 5 konkrét példát a gyomorpihentető vacsihoz

Zöldbabos saláta kukoricával, paradicsommal, zöldborsóval, olívabogyóval és vöröshagymával

1. Zöldbabos saláta kukoricával, paradicsommal, zöldborsóval, olívabogyóval és vöröshagymával – a zöldbabot akár fagyasztva is beszerezheted, ugyanis mindössze 10 perc kell hozzá, hogy megfőjjön. Miután megvan, szűrd le, és keverd össze a kukoricával, paradicsommal, néhány olívabogyóval, hagymaszeletekkel, majd ízesítsd sóval, borssal, olívaolajjal és citromlével.

Füstölt tofu salátákhoz

2. Füstölt tofu salátákhoz – használj füstölt tofu kockákat a megszokott zöldségsalátákhoz, hogy még kiadósabbakká tedd azokat. Keverj össze egy edényben spenótleveleket, zöldpetrezselymet, paprikát, spárgát, zöldbabot, vöröshagymát, céklát és sárgarépát, a változatos színek és vitaminkínálat érdekben.

Nyers salátához hummusz

3. Nyers salátához hummusz (csicseriborsó krém) – csicseriborsó konzervet használj a hummusz elkészítéséhez. Turmixold össze a szemeket kevés vízzel és sóval, borssal, olívaolajjal, adj hozzá szezámmagból készített krémet (tahinát) és citromlevet, ízlés szerint pedig fokhagymát. Olívaolajjal keverd habosra, és adj hozzá zöldpetrezselymet. Friss zöldségsalátával fogyaszd, uborka, hagyma, paprika, paradicsom mellé, esetleg savanyúsághoz (savanyúkáposztához, -uborkához, -karfiolhoz, -céklához) is.

Vega burrito babbal, salsával és guacamoléval

4. Vega burrito babbal, salsával és guacamoléval – szükséged lesz néhány pitára, amibe a zöldségeket belecsavarod, guacamoléra, amelyet akár te is elkészíthetsz egy avokádó zúzott húsából, citromléből, néhány bazsalikomlevélből és csípőspaprikából, illetve salsára (ehhez kell pár szem paradicsom, hagymával, petrezselyemzölddel, citromlével, szemes koriandérral, sóval és borssal elkeverve).

Zöldborsó krémleves src=

5. Zöldborsó krémleves – a fagyasztott borsót 10 percig főzd, majd szűrd le, és egy avokádó húsával turmixold össze. Tégy hozzá fokhagymát, citromlevet, sót, borsot, olívaolajat, csípőspaprikát, kevés curry-t és meleg vizet annak függvényében, hogy mennyire sűrűre akarod. Pirított kenyérkockákkal és frissen vágott kaporral fogyaszd.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet