Ha az ember fia-lánya megpillant egy ilyen tálnyi kakaóba hempergetett, belül krémes, kívül bársonyos, ínycsiklandó desszertet, a nyál azonnal összefut a szájában. Ráadásul ezek a csodálatos csokitrüffelek nem a legmenőbb édességboltok kínálatából származnak, hanem házilag készültek. Mennyeien finomak, és alig félóra alatt már el is készíthetők!
Meggyőztünk? Akkor máris láss hozzá a művészkedéshez. Garantáltan nem fogod megbánni, esetleg csak azt, hogy egy adaggal készítettél.
Szükséged lesz a következő hozzávalókra:
- 300 gramm étcsokoládé,
- 100 gramm vaj,
- 2 tojássárga,
- 125 gramm cukor,
- 1 evőkanál tej,
- 40 ml folyékony tejszín.
- a tálaláshoz szerezz be jó minőségű, cukrozatlan kakaóport.
Elkészítése: az étcsokoládét törd darabokra, add hozzá a tejet, és gőzfürdőben olvaszd meg. Amikor teljesen folyékony halmazállapotú lesz, dobd bele a kockára vágott vajat, és keverd alaposan össze. Hagyd kissé kihűlni, majd add hozzá a tojássárgákat, és végül a tejszínt is. Keverd tovább, aztán add hozzá a cukrot, és keverd, míg az teljesen bele nem olvad a masszába. A kapott keveréket hűtsd ki, és 2 órára tedd a hűtőbe pihenni.
A megdermedt kompozícióból kis adagokat kanalazz ki, a gombócokat pedig forgasd bele kakaóba, és formáld őket kedvedre. Hűtőben tartsd, míg fel nem kínálod.