KezdőlapReceptekA nagymamám szerint ettől lesz igazán finom a tepertő - Ekkor kell...

A nagymamám szerint ettől lesz igazán finom a tepertő – Ekkor kell kivenni az edényből, hogy ropogós legyen!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A legfinomabb tepertő titka! Mikor kell kivenni az edényből, hogy finom ropogós legyen?

A nagymamám elárulta a titkot, hogy mikor kell kivenni a tepertőt annak függvényébe, hogy mennyire ropogósan szeretjük.

A tepertő egy hagyományos élelmiszer, amelyet a hideg évszakban nagy előszeretettel fogyasztanak. Az ünnepi asztal elengedhetetlen tartozéka!

Annak érdekében, hogy a tepertő finom legyen, hagymát is kell tenni bele, ez ugyanis sokat javít az ízén, és, magába szívja a sok zsírt.

Jó, ha a szalonna darabokon egy kis hús is van, hiszen így ropogósabb lesz.

Így készíthetjük el a legjobb tepertőt!

Hozzávalók:

  • 3 kg sertés szalonna (kevés hússal)
  • ½ – 2 evőkanál durva só
  • 2 evőkanál víz
  • 1 nagyobb hagyma vagy 2 közepes

Elkészítés:

1. A hájat vágjuk kb. 4-5 cm-es kockákra, jól sózzuk meg, és keverjük össze.



2. Tegyük egy vastag falú serpenyőbe, majd öntsük fel 2 evőkanál vízzel.

3. Fedjük le az edényt, amíg a víz ki nem párolog a megsült darabokból.

4. Ezután vegyük le a fedőt, és süssük még tovább a zsírdarabokat.

5. A hagymát tisztítsuk, és mossuk meg, majd vágjuk negyedekre.

6. Akkor adjuk hozzá a töpörtyűhöz, amikor barnás színű már.

7. Addig kavargassuk, amíg a hagyma karamellizálódik.

8. Vegyük ki a hagymát, majd, ha még szeretnénk, egy kicsit süssük a tepertőt, amíg ropogósabb lesz.

9. Mikor kivettük a lábasból, tegyük egy szűrőbe, hogy a zsír le tudjon csepegni.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet