Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Amióta rábukkantunk erre a pite-receptre, képtelenek vagyunk leállni vele.

Eszméletlenül finom… ráadásul bármilyen szezonális gyümölcshöz passzol. Így mivel épp most érik a meggy, mi azzal ajánljuk, porcukrozva, melegen! De például kajszibarackkal vagy szilvával is mennyei. Szóval akkor meghívhatunk egy meggyes pitére?

Hozzávalók a laphoz:

  • 450 gramm liszt,
  • 150 gramm vaj,
  • 50 milliliter víz,
  • 100 milliliter zsíros tejföl,
  • ½ teáskanál só.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 500 gramm meggy,
  • 100 gramm porcukor,
  • mandula esszencia.

Elkészítés:

1. Magozd ki a meggyet, vágd félbe, majd a cukorral tedd oda főni.

2. Nagyjából 20 perc alatt összeesik, ekkor vedd le a lángról, és öntsd hozzá a mandula esszenciát.

3. Készítsd el a lapot: a vajat morzsold el a liszttel, add hozzá a vizet és a tejfölt, illetve a sót. Addig dagaszd, míg egy jól összeálló, rugalmas tésztát nem kapsz.

4. A kapott masszát oszd két egyforma nagyságú gombócra: egyik gombócból nyújts lapot, amit bőven kivajazott tepsibe helyezel. Halmozd erre rá a meggyet, majd jöhet a második gombócból nyújtott lap.

5. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb 25 perc alatt elkészül. Vágd kockákra, porcukrozd, és már tálalhatod is! Jó étvágyat.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!