Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Ez az almás sütemény kiváló választás a lusta emberek számára. Rendkívül egyszerű, és bármikor elkészítheted, ha valami édesre vágysz.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 tojás;
  • 1 bögre cukor;
  • 1 doboz joghurt;
  • 9 evőkanál növényi olaj;
  • 2 bögre liszt;
  • 1 csomag sütőpor;

A töltelékhez:

  • 1 kg alma;
  • 3 evőkanál növényi olaj;
  • 3 evőkanál gríz;
  • 1 bögre cukor (ízlés szerint változhat a mennyiség);
  • 1 teáskanál fahéj;

Elkészítési mód:

A tojásokat kikavarjuk a cukorral, amíg a cukor jól fel nem olvad. Hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, majd a lisztet és a sütőport. Osszuk a masszát 2 egyenlő részre.

Az egyik részt egy 25 x 35 cm méretű edényben, 190 Celsius fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.

Ez idő alatt pároljuk meg az almát a cukorral, majd adjuk hozzá a grízt és a fahéjat. Vegyük ki az edényt a sütőből, oszlassuk el rajta egyenletesen az almás tölteléket, majd tegyük rá a tészta másik adagját is.

Süssük addig, amíg jól át nem sül, és szép barnás színt nem kap. Ezután szórjuk meg porcukorral, és hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!