Ez az almás sütemény kiváló választás a lusta emberek számára. Rendkívül egyszerű, és bármikor elkészítheted, ha valami édesre vágysz.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 tojás;
- 1 bögre cukor;
- 1 doboz joghurt;
- 9 evőkanál növényi olaj;
- 2 bögre liszt;
- 1 csomag sütőpor;
A töltelékhez:
- 1 kg alma;
- 3 evőkanál növényi olaj;
- 3 evőkanál gríz;
- 1 bögre cukor (ízlés szerint változhat a mennyiség);
- 1 teáskanál fahéj;
Elkészítési mód:
A tojásokat kikavarjuk a cukorral, amíg a cukor jól fel nem olvad. Hozzáadjuk az olajat és a joghurtot, majd a lisztet és a sütőport. Osszuk a masszát 2 egyenlő részre.
Az egyik részt egy 25 x 35 cm méretű edényben, 190 Celsius fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.
Ez idő alatt pároljuk meg az almát a cukorral, majd adjuk hozzá a grízt és a fahéjat. Vegyük ki az edényt a sütőből, oszlassuk el rajta egyenletesen az almás tölteléket, majd tegyük rá a tészta másik adagját is.
Süssük addig, amíg jól át nem sül, és szép barnás színt nem kap. Ezután szórjuk meg porcukorral, és hagyjuk kihűlni. Kockákra vágva tálaljuk.