Ez a süti valósággal elolvad a szádban, annyira finom. Ki ne hagyd! Aki diétázik, vagy valamiért nem részesíti előnyben a liszttel készült élelmiszereket, az is nyugodtan kipróbálhatja az alábbi receptet. Nagyon finom!
Hozzávalók:
A lapokhoz: 60 gramm cukor, 6 tojásfehérje, 160 gramm porcukor, 160 gramm mogyoró.
A töltelékhez: 500 ml tej, 160 gramm cukor, 6 tojássárga, 4 evőkanál kukoricakeményítő, 1 citrom, 250 ml tejszín.
A mázhoz: 60 gramm étcsokoládé, 40 ml tejszín, 1 teáskanál konyak.
Elkészítés: a mogyorót zúzzuk össze, addig, amíg lisztszerű nem állagú lesz, majd keverjük el a porcukorral. A tojásfehérjét verjük fel a cukorral, és óvatosan, lassú körkörös mozdulatokkal keverjük hozzá a mogyorós masszához.
Sütőpapírral béleljünk ki egy tortaformát, és öntsük bele a masszát, kb. 1 cm-es vastagságban. 175 fokra előmelegített sütőben, 25-30 percig süssük. A tortalapból 2, kb. 20 cm-es átmérőjű darabra lesz szükségünk.
Közben készítsük el a krémet!
A tojássárgát keverjük simára a cukorral, a tejjel, a tejszínnel, és a keményítővel. Adjuk hozzá a lereszelt citromhéjat, és kis lángon egy habverő segítségével addig kavargassuk, amíg egyenletes, sűrű, és csomómentes krémet nem kapunk belőle. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a citromlevet, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Amikor kihűlt, elektromos habverővel dolgozzuk el egyenletesen. Egy kis edényben melegítsük fel a tejszínt, és olvasszuk fel benne a csokoládét. Mikor kihűlt, adjuk hozzá a konyakot is. A lapokat vonjuk be a csokoládés mázzal, majd tegyük a hűtőbe, hogy megkössön a bevonat.
Tegyük az első lapot egy tálcára, majd öntsük rá a krém felét, erre tegyük rá a második lapot, és kenjük rá a maradék krémet. Egy éjszakára tegyük a hűtőbe, tálalás előtt szórjuk meg egy kevés porcukorral.