Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!
Egész biztosan te is emlékszel még erre a finomságra, gyerekként nem volt hét, hogy ne ettünk volna belőle.
Volt, amikor ropogós volt, ha több maradt meg belőle, akkor finom puha lett, teához kiváló volt. Hacsak rágondolok még most is érzem a számban az ízét, gyerekkorom egyik meghatározó sütije volt, sokszor készítettünk anyukámmal.
Szerencsére megtaláltam a receptjét így elhoztam nektek is, egyszerű elkészíteni, de ha teheted szerezz be formákat is hozzá, hogy még érdekesebb legyen a süteményed.
Hozzávalók 6 személyhez:
- 7 kanál cukor;
- 150 g vaj;
- egy egész tojás és egy tojássárga;
- liszt, amennyit felvesz;
- 2 vaníliacukor;
- 1/2 kanál sütőpor;
- egy csipet só;
Elkészítés:
Vedd ki a hűtőből a hozzávalókat 1-2 órával az elkészítés előtt, hogy szobahömérsékletűek legyenek.
Keverd össze a cukrot a vaníliacukorral, a sütőporral és a sóval. Majd add hozzá a tojást és a sárgáját, a vajat és keverd jól el őket. Add hozzá a lisztet, egészen addig, amíg homogén és jól dolgozható állagú nem lesz. Akkor készült el a tészta, amikor már nem ragad a kezedre.
Az így kapott tésztát takard le fóliával, majd tedd hidegre 20 percig. Majd ezután darálógépen vagy formázóval készíts kis kekszeket, ujjnyi hosszúságúakat.
Tedd a kekszeket egy tepsire majd 180 fokon süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz a széle.