Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

Egész biztosan te is emlékszel még erre a finomságra, gyerekként nem volt hét, hogy ne ettünk volna belőle.

Darált keksz - gyerekkorunk egyik legszebb emléke

Volt, amikor ropogós volt, ha több maradt meg belőle, akkor finom puha lett, teához kiváló volt. Hacsak rágondolok még most is érzem a számban az ízét, gyerekkorom egyik meghatározó sütije volt, sokszor készítettünk anyukámmal.

Szerencsére megtaláltam a receptjét így elhoztam nektek is, egyszerű elkészíteni, de ha teheted szerezz be formákat is hozzá, hogy még érdekesebb legyen a süteményed.

Hozzávalók 6 személyhez:

  • 7 kanál cukor;
  • 150 g vaj;
  • egy egész tojás és egy tojássárga;
  • liszt, amennyit felvesz;
  • 2 vaníliacukor;
  • 1/2 kanál sütőpor;
  • egy csipet só;

Elkészítés:

Vedd ki a hűtőből a hozzávalókat 1-2 órával az elkészítés előtt, hogy szobahömérsékletűek legyenek.

Keverd össze a cukrot a vaníliacukorral, a sütőporral és a sóval. Majd add hozzá a tojást és a sárgáját, a vajat és keverd jól el őket. Add hozzá a lisztet, egészen addig, amíg homogén és jól dolgozható állagú nem lesz. Akkor készült el a tészta, amikor már nem ragad a kezedre.

Az így kapott tésztát takard le fóliával, majd tedd hidegre 20 percig. Majd ezután darálógépen vagy formázóval készíts kis kekszeket, ujjnyi hosszúságúakat.

Tedd a kekszeket egy tepsire majd 180 fokon süsd 20-25 percig, amíg aranybarna nem lesz a széle.


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!