KezdőlapReceptekDesszertAlmás-diós palacsinta

Almás-diós palacsinta

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

Azokban a napokban, amikor egy igencsak különleges finomságra vágysz készítsd el ezt a palacsinta receptet almával és dióval, garantáltan nem fogod megbánni.

palacsinta

Az elkészítési ideje sem sok idő, 10-12 adag palacsinta pedig simán kijön belőle, arra azonban készülj fel, hogy percek alatt el fog fogyni.

Hozzávalók:

1 kg alma
1 tasak palacsinta szelet
500 g dió
3 kanál méz
50 ml konyak eszencia
250 g margarin

Elkészítés:

1. Tisztítsuk meg az almákat, vágjuk kockákra majd forraljuk fel 50 g margarinban. A végén öntsük le konyakeszenciával és egy villával nyomkodjuk szét őket.
2. Adjuk hozzá az őrölt diót és a mézet. A palacsintaszeleteket óvatosan bontjuk két részre, majd egy lapot tegyünk egy margarinnal kikent tepsibe, ezt locsoljuk meg olvadt margarinnal.
3. Erre tegyük az almás, diós masszát, majd locsoljuk meg ismét az olvadt margarinnal, végül tegyük rá a másik palacsintalapot és ezt is kenjük meg a megolvasztott margarinnal. Vágjuk szeletekre és tegyük a sütőbe minimum 30 percig.
4. Ha elkészült fedjük le a tepsit, ha kihűlt lehet is tálalni.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Ez is érdekelhet