KezdőlapReceptekHogyan főzzünk finom csemegekukoricát?

Hogyan főzzünk finom csemegekukoricát?

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A főtt kukoricát sokkal egyszerűbb megvásárolni készen, de nincs annál fenségesebb, amikor illatozó gőz lengi be a konyhát. Készítsük el otthon mi magunk! Pofonegyszerű, olcsóbb, ízletesebb, egészséges és annyit főzünk belőle, amennyit csak akarunk.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Az igazi csemegekukorica vajpuha és mégis roppanós lesz, amikor megfőzzük, az íze pedig mennyei. Fiatal korában a takarmány kukorica is teljesen hasonlóan néz ki, tehát könnyű összetéveszteni őket, de jó, ha tudjuk, hogy ez utóbbinak a csöve nem fehér, hanem pirosas-rózsaszínes. Frissességéről pedig úgy is meggyőződhetünk, ha kicsit lehúzzuk a külső héjakat: a szemek legyenek aprók, fényesek és lédúsak. Azért is érdemes igazi csemegekukoricát vásárolni, mivel ez sosem lesz rágós, ha megfőzzük.

Főzés előtt alaposan tisztítsuk meg a kukoricákat a héjtól, és a szemek közé beragadt bajusztól, de ezt ne dobjuk ki, mivel később még felhasználjuk egy egészséges tea főzéséhez. A csöveket mossuk meg, az edény aljára helyezzünk egy pár fiatalabb levelet, és a kukoricák tetejére is. A vízhez ne adagoljunk sót, mivel ettől keményebbek lesznek a csövek. Fontos szabály az is, hogy ne főzzük túl sok ideig, mert egy idő után már nem hogy főne, hanem csak keményedig a kukorica: 10-15 perc lassú tűzön bőven elég lesz, majd hagyjuk a saját levében kihűlni. A levet se öntsük el, mert a csöveket, amit rögtön nem eszünk meg, jó lesz majd a hűtőben abban tárolni.

A kukorica bajusza, amit legtöbbször eldobunk, igencsak hasznos lehet egészségünk szempontjából, sőt fogyókúrás keverékekben is találkozhatunk vele. Készítsünk belőle teát! Csökkenti a húgyúti gyulladásokat, a vesekövet, jó cukorbajra és vizelethajtó is. A kukoricabajusz kivonatával májelégtelenséget és magas vérnyomást is kezelnek.

A friss vagy szárított kukorica bajuszból 3 dkd-ot 1 liter vízben főzzünk, szűrjük le, és naponta fogyasszunk belőle három csészével.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet