Csak néhány hozzávaló kell, és máris a tökéletes nassolnivalót tálalhatod fel a vendégeidnek. A siker garantált, ezt a süteményt ugyanis még az is díjazni fogja, aki amúgy nem rajong a túrófélékért.
Olvasd el ezt is: Stephen Hawking halála előtt egy utolsó figyelmeztetést intézett az emberiséghez
Ami esetleg fájhat ebben a receptben, az a 6 tojás fehérje. Egyébként 1 kanál vaj, 1 kanál liszt, másfél csésze tej, 150 gramm reszelt túró, 50 gramm kockára vágott sajt kell hozzá, illetve só és bors, ízlés szerint.
Az elkészítése pofonegyszerű: egy rántásszerű masszát kell készítened a vajból és a lisztből, mégpedig úgy, hogy egy serpenyőben felhevíted a vajat, aztán hozzáadod a lisztet, és jól-jól összedolgozod, miközben szaporán kevergeted, nehogy odaégjen.
Amikor a liszt enyhén megbarnult, hűtsd le a tejjel, de csak fokozatosan adagold, és habard folyamatosan, egyébként csomós lesz. Ha főni kezd, vedd le a lángról, és keverd bele a túrót meg a sajtot, aztán fűszerezd.
» Dubajba ment tanárnőnek, hogy milliárdosok gyerekeit korrepetálja: „3 ezer dollárt kaptam, hogy megoldjam a gyerek házi feladatát”
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» „A vőlegényem két nappal a lánykérés után lefújta az esküvőt, amikor megtudtam miért, összeomlott a családom”
» A gondolatok, amelyeket az Univerzumnak küldesz, elkerülhetetlenül visszatérnek hozzád
Ha szereted, tehetsz hozzá egy kis szerecsendiót. Amíg hűl, verd kemény habbá a tojásfehérjéket, aztán keverd a túrós-sajtos masszához. Jól kivajazott szufléformákba mérd ki az adagokat, és süsd addig, míg felnőnek, és szépen meg nem pirul a tetejük.
Ráadásként megszórhatod reszelt mozzarellával vagy parmezánnal.
Hmmm, mennyei az illata!