KezdőlapReceptekDesszertÍgy készíts finom túrórudi házilag!

Így készíts finom túrórudi házilag!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A túrórudi az egyik magyar kedvenc édesség. Kortól függetlenül sokan imádják, a házi változatát 1 éves kor felett bárki fogyaszthatja. Igazán nehéz úgy elmenni az üzlet túróruditól roskadozó polcai előtt, hogy ne kerüljön be legalább pár darab a kosárba. Finom nasi, de sokkal egészségesebb és pénztárcakímélő, ha otthon mi magunk készítjük el. Egyszerű, és a gyereket is bevonhatjuk a készítésbe!

Fotó: Wikipédia
Fotó: Wikipédia

Manapság már sokféle változata létezik, de valahogy mégis a hagyományos a legfinomabb, ráadásul mesterséges adalékot sem tartalmaz.

Hozzávalók: 25 dkg túró, 5dkg porcukor, 4 dkg vaj vagy margarin, 1 csomag vaníliacukor, egy fél citrom, étcsokoládé, gyümölcsdarabkák (ha gyümölcsösen szeretnénk)

Elkészítés: A túrót a porcukorral és a vajjal vagy margarinnal, a vaníliacukorral, a citrom levével, és a reszelt héjával habosra keverünk, majd belekeverjük a nagyon apróra vágott gyümölcsdarabkákat és egy-két órára a hűtőbe tesszük a masszát. Ha formázhatóvá válik a massza, gyúrjunk belőle rudacskákat, majd a gőz felett felolvasztott étcsokoládéba mártjuk. Ebből az adagból 8—10 darab túrórudi lesz, ha többet szeretnénk duplázzuk, vagy triplázzuk az adagot.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet