KezdőlapReceptekLevesekÍgy készítsünk finom kínai tészta levest

Így készítsünk finom kínai tészta levest

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A kínai levesek különlegesek, íz- és aroma világukban nagyban különböznek a magyar konyhától, azonban pont ezért imádjuk őket. Könnyen készíthetünk otthon is kínai levest, csupán a szükséges alapanyagokat kell beszereznünk.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Hozzávalók: 150 gramm kínai tészta, 5 gramm szárított gomba, 1 teáskanál friss gyömbér, 1 kisebb fej vöröshagyma, 50 gramm kínai kel, 100 gramm csirkemell, ½ teáskanál paprika krém, ½ teáskanál földimogyoró olaj, 1 liter csirke alaplé, 1 evőkanál szójaszósz, 5 gramm szójacsíra, 2 evőkanál apróra vágott koriander, só.

Elkészítés:

1. Áztassuk be a szárított gombát egy tál forró vízbe, és hagyjuk állni fél órát

2. Vágjuk apróra a hagymát és a kínai kelt

3. Szeleteljük a csirkemellett csíkokra, majd pirítsuk meg az olajon a paprika krémmel



4. A csirkehús alaplevet öntsük egy edénybe, és adjuk hozzá a reszelt gyömbért

5. Amikor a levest felforraltuk, adjuk hozzá a káposztát, a szóját, a kelbimbót, az apróra vágott hagymát, a pirított csirkemellett, és a szójaszószt.

6. Amikor felforrt, adjuk hozzá a leveshez, a vékony szeletekre vágott gombát is

7. Készítsük elő a tésztát, úgy, ahogyan a csomagoláson írja, majd mártsuk forrásban levő vízben 3 percre. Szűrjük le, és adjuk a leveshez.

8. Tálaljuk apróra vágott koriander levéllel.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet