A kínai levesek különlegesek, íz- és aroma világukban nagyban különböznek a magyar konyhától, azonban pont ezért imádjuk őket. Könnyen készíthetünk otthon is kínai levest, csupán a szükséges alapanyagokat kell beszereznünk.

Hozzávalók: 150 gramm kínai tészta, 5 gramm szárított gomba, 1 teáskanál friss gyömbér, 1 kisebb fej vöröshagyma, 50 gramm kínai kel, 100 gramm csirkemell, ½ teáskanál paprika krém, ½ teáskanál földimogyoró olaj, 1 liter csirke alaplé, 1 evőkanál szójaszósz, 5 gramm szójacsíra, 2 evőkanál apróra vágott koriander, só.
Elkészítés:
1. Áztassuk be a szárított gombát egy tál forró vízbe, és hagyjuk állni fél órát
2. Vágjuk apróra a hagymát és a kínai kelt
3. Szeleteljük a csirkemellett csíkokra, majd pirítsuk meg az olajon a paprika krémmel
4. A csirkehús alaplevet öntsük egy edénybe, és adjuk hozzá a reszelt gyömbért
5. Amikor a levest felforraltuk, adjuk hozzá a káposztát, a szóját, a kelbimbót, az apróra vágott hagymát, a pirított csirkemellett, és a szójaszószt.
6. Amikor felforrt, adjuk hozzá a leveshez, a vékony szeletekre vágott gombát is
7. Készítsük elő a tésztát, úgy, ahogyan a csomagoláson írja, majd mártsuk forrásban levő vízben 3 percre. Szűrjük le, és adjuk a leveshez.
8. Tálaljuk apróra vágott koriander levéllel.