Nagyon finom és tápláló levest lehet készíteni akár egy rövid idő alatt is. Így a következő recept jól jön azoknak, akik egész nap dolgoznak, és nagyon kevés idejük marad a főzésre. A tejszínes gombakrémleves pirított kenyérkockákkal mindenki kedvencévé válhat.
Hozzávalók:
– 600 g gomba
– 1 sárgarépa
– 1 vöröshagyma
– 1 petrezselyemgyökér
– 1 kisebb zeller
– 300 ml tejszín
– 2 evőkanál vaj
– 1 evőkanál olaj
– 1 evőkanál liszt
– 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
– só
– bors
Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a gombát, vágjuk vékony szeletekre, majd pirítsuk egy keveset a vajon, és eresszük fel egy fél liter vízzel. Amikor forrni kezd a víz, adjuk hozzá a zöldségeket és egy kanál olajat.
Egy serpenyőben készítsünk fehér szószt a liszt, vaj és olaj keverékéből. Adjuk hozz a tejszínt, és szórjuk meg egy kevés szerecsendióval, sózzuk, borsozzuk, majd lassan keverjük hozzá a pépesített gombaleveshez.
Tálaláskor szórjunk hozzá friss petrezselyemzöldet, és kínáljuk kockára vágott pirítóssal.