Ízletes lekváros kiflicskék, ha így készíted, több napon át puhán maradnak!
Olvasd el ezt is: 8 egészségtelen étel, amit a kardiológusok soha nem ennének meg – Azt is elárulják, miért!
Az alábbiakban egy omlós és nagyon ízletes kifli receptet szeretnék megosztani veletek, mely nagyon egyszerűen elkészíthető és sokáig puha marad.
Hozzávalók:
- 140 gr vaj;
- 20 gr zsír;
- 400 gr liszt;
- 100 gr tejföl;
- 100 ml tej;
- 2 tojás;
- 1 kanál citromlé;
- 100 gr lekvár;
Elkészítési javaslat:
» Személyiségteszt: fontos dolgot árul el rólad az, ahogyan a hüvelykujjaidat tartod, amikor a kezeidet összefogod
» Hogyan figyelnek minket otthon: 10 eszköz, amelyen keresztül kémkedhetnek utánad!
» A nő kíváncsiságból vásárolt egy DNS-tesztet magának és az apjának, de az eredmény megrázó hatással volt a családra
» A buddhizmus szerint ezt a 10 dolgot a lehető leghamarabb törölnöd kellene az életedből!
A vajat és a zsírt előzőleg másfél órára a fagyasztóba tesszük, majd az idő elteltével kivesszük és kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az átszitált liszthez és sima tésztává gyúrjuk.
Egy tálban összekeverjük a citromlevet, a tejet, a tejfölt, és a tojások sárgáját. Ezt a keveréket hozzágyúrjuk az előzőleg elkészített tésztánkhoz, és jól kidolgozzuk.
Ha elkészültünk, letakarjuk fóliával és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. Ez után lisztezett felületen átgyúrjuk és 6 egyenlő részre osztjuk. Minden gombócot kinyújtunk kör alakúra, és 12 cikkre osztjuk. Mindenik cikkre kis lekvárhalmokat helyezünk, és a kiflicskéket felcsavarjuk.
A kifliket sütőpapírral bélelt tálcákra helyezzük, és 180 C fokos sütőben, 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek porcukorral megszórjuk, de szórhatunk rá őrölt mandulát, vagy diót, ki- ki ízlésének megfelelően.