KezdőlapReceptekÉtelekKarácsonyi sonka juharfaszirup öntettel

Karácsonyi sonka juharfaszirup öntettel

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A karácsonyi sonka juharfaszirup öntettel egy kiváló karácsonyi étel, amellyel kedveskedni tudsz vendégeidnek. A juharfaszirup különleges ízt kölcsönöz a húsnak és különleges színt ad neki.

Hozzávalók 8 személyre:
– 3 kg sonka
– háromnegyed csésze narancsdzsem
– 2 kanál juharfaszirup
– 2 kanál narancslé

Elkészítés:
– tedd a sütő rácsát a legalsó pozícióra és melegítsd be a sütőt 170 Celsiusra
– egy tepsibe tégy két rét sütőpapírt. A sonkát egy késsel vágd cikk-cakkba
– rakd a sonkát a tepsibe
– keverd össze a narancsdzsemet, a juharfaszirupot és a narancslevet egy edényben, lassú tűzön. Addig hagyd ameddig forrni nem kezd, majd lassú tűzön főzd öt percig, ameddig besűrűsödött
– öntsd a felét a sonkára, majd a sonkát tedd be sülni
– süsd egy órát és 20 percet, egészen addig ameddig aranypiros nem lesz, majd öntsd rá a megmaradt marmeládét.

Jóétvágyat!

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet