Ki ne szeretné a császármorzsát, ezt a mennyei, gyorsan és olcsón elkészíthető finomságot? Ha egyszer megkóstoltuk, nem tudunk többet ellentmondani neki. Így volt ezzel Ferenc József császár is, hiszen egyik kedvenc desszertje volt a kaisermarni.
Többféle változata létezik, profi háziasszonyok már egészen különleges változatait is képesek kikísérletezni. Nézzünk egy egyszerű de fenséges ízű receptváltozatot.
Hozzávalók: 2 pohár liszt, 1 pohár búzadara, 3 tojás, olaj, 5 dl tej, 1 pohár cukor, 1 csipet só, mazsola
Elkészítés: A lisztet a búzadarával a tojással, cukorral, mazsolával, tejjel és a sóval keverjük el, majd egy serpenyőben öntsünk egy kevés olajat, és öntsük bele a masszát. Folytonos kavargatás mellett, addig készítsük, míg durva, össze-vissza ragacsos darabkák nem lesznek belőle. Mikor már kezd kissé kiszáradni, fedjük le pár percre a serpenyőt és hagyjuk, hogy kissé piruljanak meg, majd kavargassuk ismét, míg aranysárgák lesznek a darabkák. Tálaláskor reszelhetünk rá citrom és narancshéjat, majd kedvenc lekvárunkkal tálaljuk.