Egy kisebb (nagyon kicsi!) vegyesüzlet szaloncukor-kínálata is minimum 6 féle. Marcipánost vásároltam – hosszas gondolkodás – után, aztán hazatérve elolvastam az összetevőket. Megjegyezni és megérteni sem lehet, hogy mennyi furcsa dologból áll össze egy egyszerű(nek tűnő) szaloncukor. A legmeglepőbb viszont az volt, hogy mindezekből csak 8 százalék volt a marcipán. És ekkor döntöttem úgy, hogy keresek egy egyszerű, de mégis finom és gyorsan elkészíthető receptet.
Olvasd el ezt is: Egy anya levele felnőtt gyerekéhez, amit mindenkinek el kellene olvasnia: „Bocsáss meg, hogy már nem lehetek számodra az, aki egykor voltam”
Mindenképp érdemes kipróbálni, ha több barátnővel készítjük közösen hangulatos kis pletykálós-borozós este keveredhet ki belőle.
Hozzávalók: (kb 30–35 szaloncukorhoz)
20 dkg darált mandula, 15 dkg méz/porcukor, kandírozott narancshéj ízlés szerint, 1–2 kupak amaretto/rózsavíz, 1 kisebb narancs leve, fahéj ízlés szerint, 150 g étcsokoládé.
Elkészítés: a darált mandulát keverjük össze a narancshéjjal az amarettóval és/vagy a rózsavízzel, a fahéjjal, majd óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg a massza. Az étcsokoládét olvasszuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kézzel formázott szaloncukrokat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük a hűtőbe, míg szépen megszilárdulnak. Ezután már papírba is csomagolhatjuk őket.
» A nő arra kéri felnőtt lányát, hogy fizesse a lakbér és a számlák felét – a lánya frappáns választ adott
» Ha igazán elégedett akarsz lenni az életben, mondj búcsút ennek a 11 viselkedésnek
» A nő talált egy üzenetet a férje zsebében a férfi temetésén, ami megváltoztatta az életét
» A híres orvos figyelmeztet: „Minden ember, akinek rossz gondolatai vannak, fizetni fog. A gyűlölet a lét rákja”
A recept ihlete a vegasztromania internetes oldalról származik.