KezdőlapReceptekDesszertKészítsünk finom marcipános szaloncukrot!

Készítsünk finom marcipános szaloncukrot!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Egy kisebb (nagyon kicsi!) vegyesüzlet szaloncukor-kínálata is minimum 6 féle. Marcipánost vásároltam – hosszas gondolkodás – után, aztán hazatérve elolvastam az összetevőket. Megjegyezni és megérteni sem lehet, hogy mennyi furcsa dologból áll össze egy egyszerű(nek tűnő) szaloncukor. A legmeglepőbb viszont az volt, hogy mindezekből csak 8 százalék volt a marcipán. És ekkor döntöttem úgy, hogy keresek egy egyszerű, de mégis finom és gyorsan elkészíthető receptet.

szaloncuki

Mindenképp érdemes kipróbálni, ha több barátnővel készítjük közösen hangulatos kis pletykálós-borozós este keveredhet ki belőle.

Hozzávalók: (kb 30–35 szaloncukorhoz)
20 dkg darált mandula, 15 dkg méz/porcukor, kandírozott narancshéj ízlés szerint, 1–2 kupak amaretto/rózsavíz, 1 kisebb narancs leve, fahéj ízlés szerint, 150 g étcsokoládé.

Elkészítés: a darált mandulát keverjük össze a narancshéjjal az amarettóval és/vagy a rózsavízzel, a fahéjjal, majd óvatosan adagoljuk hozzá a narancslevet. Vigyázzunk arra, hogy ne legyen túl híg a massza. Az étcsokoládét olvasszuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a kézzel formázott szaloncukrokat. Tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd tegyük a hűtőbe, míg szépen megszilárdulnak. Ezután már papírba is csomagolhatjuk őket.

A recept ihlete a vegasztromania internetes oldalról származik.



RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet