Néha, még a legmegrögzöttebb háziasszonynál is előfordul, hogy nem tudja kitalálni, hogy miből készítsen gyors és egyszerű receptet. Ilyenkor jól egy SOS-recept, barátnő vagy édesanya, anyós segítsége. Ha éppen nincs kéznél senkinek a jól bevált receptje, vagy már unod a köménymaglevest, próbáld ki az almás zellerlevest. Gyors, laktató és egészséges!
Hozzávalók: 150 g zeller, 1 fej hagyma, 3 ek olívaolaj, 750 g alma, 1/2 citrom leve, 1 tk curry, egy csipetnyi reszelt friss gyömbér, 1 tk cukor, 800 ml zöldség alaplé, 125 g tejföl
Elkészítés: Pucoljuk meg a zellert, az almát és a hagymát. Vágjuk apróra a hagymát és a zellert, majd olajon kissé pirítsuk meg, ezután adjuk hozzá a felvágott almát, a fűszereket, a cukrot és citrom levét. Egy-két percig még pirítsuk össze az egészet, közben kavargassuk, majd adjuk hozzá a zöldség alapevet.
Miután jó puhára főtt az alma és a zeller, pürésítsük botturmix-szal, majd öntsük hozzá a tejfölt. Tálaláskor reszelhetünk bele füstöltsajtot, de simán pirítóssal is mennyei.