KezdőlapReceptekKülönlegesség a hétvégi asztalra: kekszbundában sült halfalatkák

Különlegesség a hétvégi asztalra: kekszbundában sült halfalatkák

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

Sosem hittük volna, hogy lehet halat így megkészíteni!

A recept nem mai találmány, már többen is kipróbálták, és csak áradoznak róla. Ha szereted a halat, akkor neked is az ínyedre lesz.

Kekszbundában sült halfalatkák? Mi biztosan tesztelni fogjuk a hétvégén!

Hozzávalók:

  • 500 gramm tőkehal (lehet fagyasztott is, de akkor ki kell olvasztanod),
  • 200 gramm sós keksz,
  • ½ teáskanál fűszerpaprika,
  • 2 tojás,
  • ízlés szerint só, bors,
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés:



Mozsárral vagy klopfolóval törd össze a kekszet, és keverd hozzá a fűszerpaprikát.

A halat darabold fel, és ízlés szerint sózd, borsozd.

Forgasd bele a haldarabokat előbb a felvert tojásba, majd a keksztörmelékbe.

Bő forró olajban süsd aranybarnára!

Tény, hogy nem épp egy kánikula-barát recept, de a hűvösebb napokon simán elkészíthető. Előnye, hogy nem időigényes, és egyszerű. Tálalható önmagában, vendégváróként, egy kis fokhagymás mártogatóssal, vagy főételként bármilyen körettel. Jó étvágyat hozzá!

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet