KezdőlapReceptekÉtelekLecsó eltevése télire tartósítószer nélkül

Lecsó eltevése télire tartósítószer nélkül

-

Még több érdekes történetért iratkozz fel a Twice.hu hírlevelére!

A lecsó a magyar konyha egyik klasszikus étele, és a nyári napok elmaradhatatlan fogása. A lecsó „lelke” az érett paradicsom és a zöldpaprika, és az eredeti alapreceptben csak ezek a zöldségek szerepelnek, de kerülhet bele tök, illetve padlizsán is.

Tulajdonképpen számtalan változat létezik: készülhet rizses, tojásos, vagy éppen krumplis lecsó is, kolbásszal, esetleg tejföllel. Minden attól függ, milyen alapanyagok állnak a rendelkezésünkre, és milyen ízvilágot kedvelünk.

Ha pedig télen sem akarod nélkülözni ezt a közkedvelt zöldségragut, ami akár más ételek ízesítésére is szolgálhat, most van itt az ideje a lecsó eltevésének.

Hozzávalók az alaprecepthez (körülbelül 3-4 nagyobb befőttesüveghez)

  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 kg paradicsom
  • 1,5-2 kg paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Só, bors
  • Étolaj vagy zsír

Elkészítés

A paradicsomokat leforrázzuk egy tálban, majd néhány percig állni hagyjuk, hogy könnyebb legyen megpucolni. Közben a vöröshagymát felvágjuk, és az olajban vagy zsírban lepirítjuk.

4-5 perc után hozzáadhatjuk a reszelt vagy apróra vágott fokhagymát és még 2-3 percig pirítjuk.

A paprikákat kicsumázzuk, majd félbevágjuk, utána pedig felszeleteljük csíkokra, vagy kockára, és hozzáadjuk a hagymához.



A paradicsomokat meghámozzuk, majd felaprítjuk, és szintén hozzáadjuk az alaphoz. Sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön 25-30 percig főzzük, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

Még forrón, steril, tiszta befőttesüvegekbe töltjük és lezárjuk. Hagyjuk kihűlni, ezután pedig hűvös helyen tároljuk.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy iratkozz fel a hírlevelünkre!


Legfrissebb

Hirdetés

Csemegézz

Ez is érdekelhet