Nagyon sokan imádják a Napóleon tortát, azonban kevesen tudják, hogy így hívják igazából. Ha még nem készítettél soha, mindenképp ki kell próbálnod. Egyszerű, és nagyon finom!
Több, mint száz évvel ezelőtt, a francia hadvezérből császárrá lett Napóleonról nevezték el ezt a finom süteményt. Az eredeti torta háromszög alakú, ezzel Napóleon jellegzetes süvegére utaltak a készítői. Napjainkban már négyzet alakúra készítik a tortát, de, ha kettévágjuk, akkor két háromszöget kapunk belőle.
Hozzávalók:
- 800 gramm keksz,
- 1 liter tej,
- 4 tojás,
- 150 gramm vaj,
- egy fél bögre cukor,
- 6 evőkanál liszt,
- vaníliás cukor.
Elkészítés:
1. Keverjük el a tojásokat a cukorral és a liszttel. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a tejet.
2. Lassú tűzön addig kavargassuk a masszát, míg sűrűsödni kezd.
3. Amikor a krém kihűlt, keverjük hozzá a vajat, és keverjük el egyenletesen.
4. Most nekifoghatunk a torta elkészítéséhez. A kekszeket mártogassuk meg a krémben, úgy, hogy mind a két oldalát befedje, majd kezdjük egymás mellé, majd egymásra rakosgatni őket. Legalább 5-6 sor kekszet kell egymásra halmozzunk. Az alapot négyzet formájúra készítsük.
5. Amikor elérkeztünk az utolsó szinthez, a maradék krémmel kenjük be egyenletesen a torta tetejét, és oldalát. A tetejét szórjuk meg egy kevés kekszmorzsával.
6. Hagyjuk állni egy keveset, míg a kekszek szépen beisszák a krémet, és összeáll a torta.