Az Okroshka egy tradicionális orosz leves, tökéletes a nyári napokra. A levest eredetileg Kvass-al készítik, ami egy kenyérből készült orosz ital, de mivel ezt nehéz beszerezni ezért használhatunk helyette ásványvizet vagy kefirt vízzel keverve.
Hozzávalók
2 l ásványvizet vagy kefir
250 ml tejföl
2 1/2 kiskanál ecet
2 1/2 kiskanál só
3 kanál őrölt kapor
3 zöldhagyma, vágva
400 g füstölt hús/sonka, kockára vágva
4 burgonya, héjában megfőzve, megpucolva és felvágva
3 főtt tojás, kockára vágva
3 uborka, kockára vágva
Elkészítés
1. Egy nagy lábosban összekeverjük a vizet és a tejfölt. Hozzáadjuk az ecetet és a sót, majd következik a kapor és a zöldhagyma.
2. Miután ezzel megvagyunk hozzáadjuk a többi hozzávalókat összevágva (füstölt hús/sonka, burgonya, tojás, uborka) és összekeverjük. Hidegen tálaljuk.