A „Guguca kucsmájának” is nevezett ízletes tortát nagyon hamar és könnyen el lehet készíteni, akár kezdő háziasszonyoknak is.
Ebben az ízletes desszertben egymásra talál a savanykás meggy, vagy akár erdei gyümölcsök és a tejszín. Elkészítése olyan egyszerű, hogy minden bizonnyal a család kedvencévé fog válni rövid időn belül.
Hozzávalók:
- 400 gr. magozott meggy;
- 150 gr. cukor;
- 2 tojás;
- 270 gr. liszt;
- 600 ml tej;
- 2 kanál napraforgó olaj;
- 500 ml 20%-os tejföl;
- 40 gr. keserű csokoládé;
- ½ kiskanál cukor;
- ½ kiskanál só;
Elkészítési javaslat:
Először bekeverjük a palacsinta tésztát. Egy mély tálban felverjük a tojásokat, hozzáadva a ½ kiskanál sót és cukrot. Ezután hozzáöntjük a langyos tejet és tovább keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és jól összedolgozzuk. Az így elkészített alapot pihentetjük 15-20 percet, majd ezt követően kisütjük a palacsintákat.
A torta elkészítéséhez 21 palacsintára lesz szükségünk. Ha elkészültek a palacsinták nekifogunk a krémnek. Egy edénybe beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot és mixerrel jól összedolgozzuk.
Ezután kezdődhet a torta összerakása!
Hat darab palacsintát megtöltünk a kimagozott meggyel, feltekerjük egyesével és a tányérra helyezzük egymás mellé. Erre egy réteg krémet teszünk, majd a következő sorba öt darab palacsinta kerül, ezt követi szintén egy réteg krém.
Minden sorban eggyel kevesebb palacsinta kerül, így egy piramis alakú tortát fogunk kapni. A maradék krémmel bevonjuk az egész tortát és keserű csoki darabokkal díszítjük.
Az így elkészített tortát 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd ezt követően fogyaszthatjuk!