Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!

A „Guguca kucsmájának” is nevezett ízletes tortát nagyon hamar és könnyen el lehet készíteni, akár kezdő háziasszonyoknak is.

Ebben az ízletes desszertben egymásra talál a savanykás meggy, vagy akár erdei gyümölcsök és a tejszín. Elkészítése olyan egyszerű, hogy minden bizonnyal a család kedvencévé fog válni rövid időn belül.

Hozzávalók:

  • 400 gr. magozott meggy;
  • 150 gr. cukor;
  • 2 tojás;
  • 270 gr. liszt;
  • 600 ml tej;
  • 2 kanál napraforgó olaj;
  • 500 ml 20%-os tejföl;
  • 40 gr. keserű csokoládé;
  • ½ kiskanál cukor;
  • ½ kiskanál só;

Elkészítési javaslat:

Először bekeverjük a palacsinta tésztát. Egy mély tálban felverjük a tojásokat, hozzáadva a ½ kiskanál sót és cukrot. Ezután hozzáöntjük a langyos tejet és tovább keverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és jól összedolgozzuk. Az így elkészített alapot pihentetjük 15-20 percet, majd ezt követően kisütjük a palacsintákat.

A torta elkészítéséhez 21 palacsintára lesz szükségünk. Ha elkészültek a palacsinták nekifogunk a krémnek. Egy edénybe beleöntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot és mixerrel jól összedolgozzuk.

Ezután kezdődhet a torta összerakása!

Hat darab palacsintát megtöltünk a kimagozott meggyel, feltekerjük egyesével és a tányérra helyezzük egymás mellé. Erre egy réteg krémet teszünk, majd a következő sorba öt darab palacsinta kerül, ezt követi szintén egy réteg krém.

Minden sorban eggyel kevesebb palacsinta kerül, így egy piramis alakú tortát fogunk kapni. A maradék krémmel bevonjuk az egész tortát és keserű csoki darabokkal díszítjük.

Az így elkészített tortát 2 órára a hűtőszekrénybe tesszük, majd ezt követően fogyaszthatjuk!


Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!