KezdőlapReceptekDesszertPortokalopita, a görög desszert. Készítsük el mi is a narancsos finomságot!

Portokalopita, a görög desszert. Készítsük el mi is a narancsos finomságot!

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A görögök egyik közkedvelt desszertje könnyen be tudja lopni magát a szívünkbe. Narancsos, könnyű, ízletes, és gyorsan elkészíthető. Lehet, hogy karácsonykor ez lesz a kedvenc süteményünk?

Hozzávalók:
A sziruphoz:
400 gramm porcukor, 350 ml víz, 1 narancs leve, 1 teáskanál fahéj.
A tésztához: egy csomag leveles tészta (500 gramm), 3 narancs, 3 tojás, 200 gramm görög joghurt, 180 ml olívaolaj, 100 gramm porcukor, 1 késhegynyi sütőpor.

Elkészítés:

1. keverjük el egy edényben a sziruphoz szükséges hozzávalókat, tegyük bele az előzőleg kicsavart, félbe vágott narancsot is.

2. tegyük fel a tűzre, várjuk meg, míg felforr, majd 8 perc múlva vegyük le

3. hagyjuk kihűlni



4. melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki sütőpapírral egy formát

5. tegyük bele a fagyasztott tésztát

6. vágjunk szeletekre egy narancsot, és halmozzuk a tetejére

7. egy másik narancs héját reszeljük le, és facsarjuk ki a levét

8. keverjük el a narancs levét, a héjat, a görög joghurtot, az olívaolajat, a tojásokat, a sütőport, és 100 gramm cukrot

9. addig keverjük egy turmix segítségével, míg habos lesz

10. öntsük az előkészített tepsibe, és díszítsük narancs karikákkal

11. süssük 45 percig, majd öntsük le az előkészített sziruppal

12. hagyjuk pihenni egy órát, és tálalhatjuk is

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet