KezdőlapReceptekLevesekSajtleves cipóban

Sajtleves cipóban

-

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon, Whatsappon és a Google Hírek-en!

A sajtleves cipóban egy nagyon laktatós, kiadós étel. Tálalásához olyan cipót válasszunk, amelyet mindenki meg tud enni, egy közepes nagyságú tökéletes lehet.

Hozzávalók:

  • A leveshez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 húsleveskocka
  • fél dl fehérbor
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 2-3 zöldfűszeres kockasajt
  • A kenyérhez:
  • 40 dkg finomliszt (BL 55)
  • 20 dkg rétesliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1/3 pohár kefir
  • 1 tojás
  • 2 marék zabpehely (kihagyható)
  • 1 evőkanál só
  • 2 púpozott evőkanál cukor
  • 3 dl víz

Elkészítés:

A cipót készíthetjük otthon, vagy megvásárolhatjuk bármilyen közértben, az otthon készített cipóval kicsit többet kell dolgozni, és néha megvan az esélye, hogy elrontjuk. Ilyenkor válasszuk a B tervet.

A leveshez először finomra vágjuk a hagymát, olajon megfuttatjuk és liszttel lepirítjuk. Ezután meglocsoljuk borral, 1,5 liter vízzel, beletesszük a húsleveskockákat és hagyjuk felforrni. Amikor felforrt beletesszük a reszelt sajtot és a kikockázott macisajtot. Ha a leves túl híg állagú lesz, akkor tejszínnel és lisztel besűríthetjük.

A kenyér elkészítése során a hozzávalókat bele tesszük a kenyérsütőbe és elkezdjük keverni. Először a lisztet és az élesztőt tesszük bele, majd ha jól eldolgoztuk, akkor jöhet a só, tojás, zabpehely, majd a langyos, cukros víz. Ha ezzel megvagyunk, akkor másfél órán át gyúrjuk a tésztát. amikor megfelelő állagú lett négy cipót készítünk belőle és a sütőben ropogósra sütjük. Kb. háromnegyed órán át sül szép ropogósra.

RSS Feed Beágyazás

Ezeket olvastad már?

    Legfrissebb

    Hirdetés

    Csemegézz

    Ez is érdekelhet