Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

Augusztus közepén már javában elkezdődtek az eltevések ideje, de az okos háziasszonyok és a hobbiszakács férfiak egész évben mókus módjára raktároznak ezt-azt, ami csak a kezükbe ügyébe akad. Lássuk, hogyan lehet eltenni télire nyersen, nagyobb ráfordítás nélkül.

paradicsombefott

15 perc alatt paradicsombefőtt

Hozzávalók kemény, érett paradicsomok, száraz fehérbor, borecet, só, bors, tartósító.

A paradicsomokat jól megmossuk, és belehelyezzük őket az üvegekbe, és vízzel felöntjük, így tudjuk megállapítani, hogy mennyi lére lesz szükségünk. A vizet leöntjük az üvegekről egy tálba, és fele-fele arányba keverünk hozzá, ízlés szerint a borból és a borecetből, majd sózzuk és borsozzuk a levet. Végezetül hozzákeverünk üvegenként egy késhegynyi tartósítószert. Az így elkészült levet hozzáöntjük az üvegben maradt paradicsomokra, lefedjük, és már kész is. Tároljuk hűvös helyen.

Készítsd el: Tegyünk el télire sültpaprikát!

Paprika fóliában

A hegyespaprika télen is friss marad, hogyha leszedés után egyenként alufóliába csomagoljuk, és szorosan egymás mellé helyezzük egy dobozba őket. Hogyha több sor paprikát rakunk egymásra, akkor válasszuk el a sorokat újságpapírral. A technika segítségével még télen is friss saját termesztésű paprikát tudunk fogyasztani.

Készítsd el: Készítsünk fokhagyma savanyúságot

Rumos szilva

Nem kell sokat bíbelődni a szilvakompóttal, hogyha nyersen tesszük el. Hozzávalók: 10 kg szilvához 1 kg cukor, 2dkg szalicil, 2 dl rum.

A szilvákat jól mossuk meg, magozzuk ki, és keverjük össze a cukorral és a szalicillal, majd néha kavarhassuk meg, és hagyjuk 24 órán át állni. Utána rakjuk őket üvegekbe, és mindenik tetejére öntsünk egy kevés rumot. Az üvegeket jól zárjuk le, és tároljuk hűvös helyen.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!