Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába vagy kövesd legújabb Facebook oldalunkat!

A háziállat tartása, különösen kisgyerekek közelében, számos előnnyel járhat. Ennek az állatnak azonban védelmező társnak kell lennie, ami soha nem veszélyezteti a gyerek biztonságát. Na de mi a helyzet az egzotikus vadállatokkal, mondjuk egy óriáskígyóval?

Jamie Guarino az Egyesült Államokban él, a Michigan állambeli Detroit egyik elővárosában, White Lake-ben, két kislányával és Nay-Nay névre hallgató, 4 méteres szalagos tigrispitonjával.

Néhány évvel ezelőtt, 2015-ben megosztott egy videót, amin az látható, amint a kígyó az akkor 14 hónapos lánya, Alyssa, köré tekeredik, és ezzel hatalmas felháborodást váltott ki az interneten.

Guarino kígyószakértő, és saját bevallása szerint 18 éves kora óta kígyóbűvölő.

A videó sokakat megdöbbentett és megrémített, Guarino azonban nem érti az emberek reakcióját.

„Amikor az emberek megnézik ezt a videót, általában megijednek a látványtól, vagy negatívan reagálnak. Nem értem, miért. Ez egy beidegződött félelem, és azt hiszem, az emberek hagyják, hogy átmossák az agyukat. Azt kérem azoktól, akik látják ezt a videót, és felelőtlennek vagy veszélyesnek tartják, hogy gondolkozzanak el egy kicsit. Ne ítéljenek el félelem alapján valamit, ami nem is értenek. A kígyók szerető állatok tudnak lenni.” – mondja, és hozzáteszi, hogy kislánya egyáltalán nem volt veszélynek kitéve.

Idősebb lányát, Kristat, ugyanígy nevelte fel, és most közösen vezetnek YouTube csatornát, SnakeHuntersTV néven.

Ez azonban nem győzte meg a kritikusokat. Az elmúlt néhány évtizedben számos olyan eseményről számoltak be, amelyek során óriáskígyók gyerekeket öltek meg.

1996-ban például a New York Times számolt be egy esetről, amelyben egy 4 méteres piton megölte egy tizenéves testvérpár egyik tagját. A testvérek a hüllők gondozása terén szerettek volna karriert építeni, ezért több kígyót is tartottak otthon.

2013-ban pedig Kanadában fojtott meg két kisfiút egy óriáskígyó, ami a lakás alatti kisállatkereskedésből szabadult ki. A kígyó éjszaka a szellőzőberendezésen át juthatott be a lakásba, ahol a két kisfiú (az egyikük 5, a másik 7 éves volt) tartózkodott.

Ennek ellenére Guarino megvédte gyerekneveléssel kapcsolatos döntéseit, és azt mondja, a kutyatámadások 95%-kal gyakoribbak. Akadtak olyanok is, akik egyetértettek az apukával, mondván, nyilvánvalóan tudja, hogy mit csinál, profi, és ismeri a kígyókat.

Az esetről megkérdezett állatorvos mindazonáltal azt mondja, minden háziállat potenciális kockázatot jelenthet, mivel a kiszámíthatatlan viselkedés mindig egy lehetőség.

Az esetet szociális munkások is kivizsgálták, hogy megtudják, elhanyagolják, esetleg bántalmazzák-e a gyerekeket, de nem találtak erre utaló bizonyítékokat.

Ha nem szeretnél lemaradni tartalmainkról, akkor lépj be a Twice.hu exkluzív Facebook csoportjába!